reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Ewelcia ja do zrzucenia mam min 12 kg ale chcialabym tak z 15 zjechac wiec ze 3 lata diety jakies bedzie...:-D:szok:
Mi ze zrzuceniem 19kg to zajmie jakies 10lat:-D:-D:-D.
Nie no zebym teraz zrzucila te 9kg a potem wziela bym sie za reszte.
Łatwo sie gada trudniej zrobic:baffled::baffled::baffled:.
Wczoraj przyjechal kolega i przywiozl pyszne ciasteczka moje ulubione:baffled:ale sie nie skusilam.
Jak dietka to dietka:-D

reklama
Ale w tej diecie mozesz jesc mieso co dzien;-) chodzi tylko o to by nie laczyc go z ziemniakami lub np z chlebem:-)
z tego co przeczytałam na podanej stronie-to chyba nie bardzo:
:baffled:cytuję:

Ważne wskazówki w diecie rozdzielnej
-
- Ogranicz jedzenie mięsa do 2–3 porcji tygodniowo.

No tak pisze :baffled:ale wiadomo ze ja tez nie codzien jem mieso na obiad, ale np jem wedline na sniadanie a na obiad wtedy cos lzejszego:-)wegetarianskiego, bo raczej nie nalezy przez caly dzien jesc weglowadanow lub caly dzien bialka, najlepiej dla organiazmu na przemian - sniadanie weglowodany, obiad - bialka...zreszta ja diete ta traktuje nie jako typowa dieta a sposob zywienia, ktory byc moze pomoze cos zrzucic...:-)
Ta strona ktora podam zawiera chyba najbardziej restrykcyjna forme diety, ale w internecie czy na forach mozna znalesc jej lagodniejsze formy gdzie pisze ze mozna np pic kawe czy herbate.....

Ostatnia edycja:
hello,
a co tu taka cisza? hę?!!
chwalić mi się z postępów:-D
ja mogę się pochwalić swoją głupotą:-D przez długi weekend 0,5 kg w górę:wściekła/y:
przeszłam na 2 fazę i troche sobie pofolgowałam

a po 1 fazie wyjęłam z szafy 4 pary spodni z przed 2 latek:-D
zostały jeszcze 2 pary z czasów polskich i do nich muszę jeszcze dopracować:cool2:

Bozeno-eeeeeeeee tam,ja tez przez weekend pofolgowalam:dry:i wczoraj nawet pizze zjadlam.Ale nie chcial mi sie robic nic innego a bylam glodna jak wilk.Ale od dzis znowu dietka:-DBoje sie najblizszych dwoch miesiecy,kiedy bedzie moja mama,a co wiaze sie z jej pobytem tutaj-przepyszna obiadki:zawstydzona/y:

ja ostatnio stwierdziłam, że jestem uzależniona od ciasta
stanęłam na czerwonym świetle spojrzałam w okno domku obok ulicy
w kuchennym oknie była roleta w różne wzorki-
zobaczyłam rysunek mufinka i ślinka mi pociekła:szok:

to jakieś zboczenie jest:szok:

Czesc babeczki.Postanowilam do was dolaczyc.Ja cale zycie walecze z nadprogramowymi kilogramami i nie jest to latwe.Z cala odpowiedzialnoscia musze powiedziec ze nie ma diety cud.Zreszta chyba wszystkie o tym wiemy.Ja przeszlam wiele diet i wiem najlepiej ze jednak ruch dziala na mnie najlepiej.Jednak z jedzeniem i lakomstwem tez trzeba sobie jakos poradzic wiec tak jak Cytrus poprostu zmieniam styl zywienia.Przestalam jesc buleczki i jasny chleb i jem zamiast niego wafle ryzowe, pieczywo pelnoziarniste (jednak tez w znikomych ilosciach)i pieczywo chrupkie.Lubie bardzo makaron i musze zjesc go raz w tygodniu wiec zastapilam go tez makaronem pelnoziarnistym.Na obiadki staram sie jesc rybe pieczona, warzywa na parze i kurczaka z grila.Malo uzywam ostatnio patelni.Pije duzo wody i swierzego soku pomaranczowego ktory ma duzo witaminy c ale i przede wszystkim chromu (o czym nie maialam pojecia hih) i zmniejszylo mi sie laknienie na slodycze, ktore tez ograniczylam.Czekam na efekty.Zacelam jedzic na rowerze, troszke sie rozciagac.Narazie nie staje na wage bo szybko sie zniechecam i zalamuje ze waga malo drgnie, wiec dam sobie czas.Od dzis ruszam na silownie.Zobaczymy.Trzymajcie kciuki dziewczyny bo trzeba mi mobilizacji , ktorej zawsze brakuje.Dodama ze do zrzucenia mam duzo jakies 40 kilo? jezuuuu...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry