reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Sandra u nas posiłek przewaznie trwa 30 min wiec nie narzekaj;-)jakby mogła to żyła by tylko kubusiami:-p
w ogóle to mi sie chyba robi dziecko z nadwagą:baffled: ale nie wiem skąd bo porównując jej jadłospis z Sarki czy Alki to ma strasznie ubogi i ilosciowo chyba zjada 1/4 tego co dziewczynki:baffled: a nóżki i rączki juz ma dość pulchniutkie juz nie mówiac o brzuszku piwnym;-):confused:

reklama
Mada, Sara tez ma brzuchol jakbyb piwsko zlopala :-p;-)A ile Ami teraz wazy? Tylko, ze ona przeciez strasznie wysoka jest, wiec moze kochana przesadzasz ;-):-)Na zdjeciach Ami wyglada na zdrowa, sliczna dziewczynke i nie widac po niej, zeby miala nawet lekka nadwage :tak:Ale Wy przeciez nie jestescie przy kosci, Twoja siostra tez laska, wiec Ami raczej w genach otylosci nie ma :-)

Sara rzeczywiscie wcina duzo (z malymi wyjatkami oczywiscie) i pije jeszcze wiecej :-p Dzisiaj od rana wypila herbatke z sokiem malinowym, zjadla 2 parowki i do tego ser bialy z zielona cebulka (btw, kocha chleb z maslem i zielona cebulka, lekko posolone :tak::-p), wypila kubusia, zjadla danonka malego i mala paczke prazynek (nie ma to jak niedzielny spacer z babcia :baffled::-p), a teraz szly na zupke :tak:

mada Ty chyba przesadzasz:szok: a powiedz jak Ami się rusza, bo Aluta i Sarka to raczej takie żywe sreberka;-)
Alka coraz więcej je sama, bo jeszcze nie wszystko, jak siada do płatków z mlekiem to cały rytuał, ale rzadko kiedy jej skapnie tego mleka na stół;-)

Ami to ma dynamit w tyłku, czasami mam wrażenie że ona sie w ogóle nie zatrzymuje:baffled:
co do wzrostu to chyba ja źle zmierzyli bo tak dokładniej to chyba ma ze 105cm (trudno ja zmierzyc dokładnie bo nie ustoi 5 sekund w miejscu)a waży 17-18kg wiec nie mało:confused:
i widać że ma może nawet nie pulchne a raczej ubite nóżki i rączki, mam nadzieje że dobrze to określiłam:-p

Ami to ma dynamit w tyłku, czasami mam wrażenie że ona sie w ogóle nie zatrzymuje:baffled:
co do wzrostu to chyba ja źle zmierzyli bo tak dokładniej to chyba ma ze 105cm (trudno ja zmierzyc dokładnie bo nie ustoi 5 sekund w miejscu)a waży 17-18kg wiec nie mało:confused:
i widać że ma może nawet nie pulchne a raczej ubite nóżki i rączki, mam nadzieje że dobrze to określiłam:-p
mada a może to mięśnie:-):-):-)

Mada, Ami jest az o 10 cm wyzsza od Sary, a wazy jakies 2-3 kg wiecej, wiec chyba do malych grubaskow nie nalezy ;-):-)
A ubita to wiem o co chodzi - moja siostra byla taka "ubita" jako dziecko, a teraz taki chudzielec z niej jest, ze szkoda gadac - przy 170cm wazy jakies 52kg jedzac wszystko :tak:

Mada, Jagoda jest podobnego wzrostu, jak ja mierzylam jakis miesiac temu to miala kolo 106 centymetrow ale wazy kolo 20-21 kilo wiec wiecej niz Ami. Ale powiem Wam, ze chociaz ma zaokraglona buzie jeszcze to juz znacznie mniejsze ma te policzki pulchniutkie i w ogole sie wyciagnela i jakby zeszczuplala - zwlaszcza nozki - no i wiem o co chodzi z byciem nabitym - mala tez jest nabita chociaz tluszczyku tu i owdzie tez ma troszke - ale nie jakos zabojczo duzo.

reklama
Do góry