reklama
coś w tym jest, Alka nie odmówi makaronu, obojętne na słodko czy na ostroNati też uwielbia wszelkiego typu placki i kluski
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
U nas placki tylko w wersji "slonej" tzn. ziemniaczane, warzywne itd., ale jedynie na slono, na slodko dziubnie troche i mowi "blee"Nati też uwielbia wszelkiego typu placki i kluski
To samo kluski - z miesem owszem, z owocami odpadaja
a u nas znów strajk jedzeniowy
martwię sie, bo mała przez ostatni rok bardzo mało na wadze przybrała (zaledwie 1,5-2 kg) niby lekarka na to uwagi nie zwróciła, ale mimo wszystko...chyba to trochę mało...
a ile posiłków jadają wasze dzieciaki?
bo u nas jest śniadanie (rzadko w całości zjadane)
ok południa zupka
po południu drugie danie (masakra)
podwieczorek
i kolacja (tez rzadko w całości zjadana)
pieczywa w ogóle nie tyka i najchętniej na okrągło jadłaby danonki.
placki, kluski, kopytka - są beee.
ziemniaki- jak podam raz na tydzień to zje, ale nie częsciej
ryż- ok, może jeśc codziennie, makaron również (ale oczywiście w niewielkich ilościach)
kasza gryczana, kus kus- przemycana w zupce jest ok, ale tak do mięsa- nie bardzo.
mówię wam, tragedia
i bywają takie dni, że zjada na śniadaniee serek danio lub ze 3 danonki i to jej WYSTARCZA na cały dzień
nie wiem, może powinnam iśc do lekarza??? doradźcie...
martwię sie, bo mała przez ostatni rok bardzo mało na wadze przybrała (zaledwie 1,5-2 kg) niby lekarka na to uwagi nie zwróciła, ale mimo wszystko...chyba to trochę mało...
a ile posiłków jadają wasze dzieciaki?
bo u nas jest śniadanie (rzadko w całości zjadane)
ok południa zupka
po południu drugie danie (masakra)
podwieczorek
i kolacja (tez rzadko w całości zjadana)
pieczywa w ogóle nie tyka i najchętniej na okrągło jadłaby danonki.
placki, kluski, kopytka - są beee.
ziemniaki- jak podam raz na tydzień to zje, ale nie częsciej
ryż- ok, może jeśc codziennie, makaron również (ale oczywiście w niewielkich ilościach)
kasza gryczana, kus kus- przemycana w zupce jest ok, ale tak do mięsa- nie bardzo.
mówię wam, tragedia
i bywają takie dni, że zjada na śniadaniee serek danio lub ze 3 danonki i to jej WYSTARCZA na cały dzień
nie wiem, może powinnam iśc do lekarza??? doradźcie...
ewuś nic się nie martw, dziecko sobie samo krzywdy nie zrobi, zaproponuj Julce coś zupełnie nowego do spróbowania, a ilość zjadaną przez Julkę policz w skali tygodnia a nie dnia, poza tym teraz już tak dzieciaki nie szaleją z wagą
a jak już Ci to zupełnie nie daje spokoju to przy okazji odwiedź pediatrę i zapytaj co sądzi o tym, a sprawdzałaś na siatce centylowej w którym Julka jest centylu??
Alka nawet przy anginie nie robi przerw w jedzeniu;-) waga 15,2 kg, więc raz więcej raz mniej;-)
a jak już Ci to zupełnie nie daje spokoju to przy okazji odwiedź pediatrę i zapytaj co sądzi o tym, a sprawdzałaś na siatce centylowej w którym Julka jest centylu??
Alka nawet przy anginie nie robi przerw w jedzeniu;-) waga 15,2 kg, więc raz więcej raz mniej;-)
Ewa- a czy Julka nadalwypija tyle kakao w nocy?? bo jeżeli tak to ja sie wcale nie dziwie że ona Ci nie chce jeść w dzieńmoja tez dużo nie je a ostatnio to w ogóle tragedia jest ale dla świetego spokoju zrób Juli badanie krwii i bedziesz miała wszystko jasne....z doświadczenia wiem ze pediatrzy na wiele rzeczy nie zwracaja uwagi i czasami trzeba wziąść sprawy w swoje rece
nasze jedzenie polega w tej chwili na tzw.dziubaniujuż casami mam takie nerwy bo mam wrażenie że przez cały dzień nic nie zjadła,już nawet nie jest pewnikiem wieczorne mleko bo jest bleeee
nasze jedzenie polega w tej chwili na tzw.dziubaniujuż casami mam takie nerwy bo mam wrażenie że przez cały dzień nic nie zjadła,już nawet nie jest pewnikiem wieczorne mleko bo jest bleeee
reklama
dzięki dziewczyny
mada- no właśnie, zrobie jej morfologie tak jak radzisz. przykro mi, że ami też apetyt nie dopisuje... wiem i le to nerwów człowieka może kosztować
gdzieś między 3 a 10
mada- no właśnie, zrobie jej morfologie tak jak radzisz. przykro mi, że ami też apetyt nie dopisuje... wiem i le to nerwów człowieka może kosztować
a sprawdzałaś na siatce centylowej w którym Julka jest centylu??
gdzieś między 3 a 10