reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ewus, a jak robisz ogorkowa?

a ja robię tak: gotuje rosołek, na tarce ścieram kilka ogórków, ze dwie marchewki, pietruszkę, kawałek selera. wszystko wrzucam do rosołku i gotuje ok 20 minut. w osobnym garku gotuje pokrojone ziemniaczki, ugotowane wrzucam do zupki, dodaję śmietanę 18 i koperek:tak:

reklama
matko dziewczyny.....nie piszcie o ogorkowej bo ja takowej jeszcze dlugo dlugo nie zjem.....dopiero w sierpniu u mamy, myslicie, ze stefek moze dostac po niej kolki????? bo poprostu mam na ogorkowa ogromna ochote :-)

u nas robi furore zupa krem z dyni z grzankami.....polecam dla duzych i malych , bardzo dobra, zdrowa i szybka do zrobienia

Ewus, to prawie tak samo, tylko ja nie daje do ogorkowej startej pietruchy i selera :-)Ale na to samo wychodzi, bo rosol gotuje z dodatkiem tych jarzynek :tak::-)

Silunia, a jak robisz ten krem dyniowy? Kupujesz cala dynie? Sara krem z dyni to tylko ze sloiczka jadla.
Ale ogolnie to uwielbia wszystkie zupki-kremy :tak: wlasnie z dodatkiem grzanek :tak::-)

kupuje kawalek dyni ( tu to b.popularne warzywo) , kroisz w kostke i do gara dodajesz roslou troszke wody ( dla doroslych moze byc na kostce, ale i tak lepsza jest na rosole ) , gotujesz do miekkosci , potem miksujesz calosc, jedna lyzeczka smietany i szczypta soli, zeby nie byla za slodka, grzaneczki ja akurat kupuje gotowe, ale latwo zrobic je w piecu .....do miseczki , kilka grzanek i smacznego

kupuje kawalek dyni ( tu to b.popularne warzywo) , kroisz w kostke i do gara dodajesz roslou troszke wody ( dla doroslych moze byc na kostce, ale i tak lepsza jest na rosole ) , gotujesz do miekkosci , potem miksujesz calosc, jedna lyzeczka smietany i szczypta soli, zeby nie byla za slodka, grzaneczki ja akurat kupuje gotowe, ale latwo zrobic je w piecu .....do miseczki , kilka grzanek i smacznego
Rzeczywiscie latwo sie ja przyrzadza :tak::-) U nas nie widzialam dyni w kawalkach, tylko w calosci, a z taka ogromna dyniucha nie wiem co bym zrobila :-p
Ale moze sie rozejrze za jakas w zalewie czy cus :-) Chetnie zrobilabym taka zupke :tak:

Ewus, to prawie tak samo, tylko ja nie daje do ogorkowej startej pietruchy i selera :-)Ale na to samo wychodzi, bo rosol gotuje z dodatkiem tych jarzynek :tak::-)

no no, smak ten sam:tak::tak:

siluniu- hmmm... brzmi smacznie:tak::tak: jak tylko zobaczę gdzieś dynię, to skorzystam z twojego przepisu:tak: no i faktycznie- łatwo ją przyrządzić:-)

Moja mama zrobila wczoraj na obiad krupnik - Sara zjadla podobno 2 ogromne talerze :szok::szok::szok: (wiecej niz moj tata :-D) Byla tak najedzona, ze nie tknela kolacji i tylko mleko wypila na dobranoc :-p

Redaktorka :-D w ciazy napewno mozna, tyle, ze ja tu ogorkow kiszonych nie znajde i musze sie obejsc smakiem.....a chodzilo mi o to, ze jak pojedziemy w sierpniu do PL to chcialam zjesc ogorkowa mojej mamy , bo jest rewelacyjna.....tyle , ze planuje karmic piersia i nie wiem czy maly ( bedzie mial wtedy3 miesiace) nie dostanie po niej kolki ???? Jak myslisz kiedy wy zjadlyscie pierwsza ogorkowa w czasie karmienia ???? ????

Sarka przebija nawet dziadka, chyba zrobie jutro krupnik bo mi sie smaczek zrobil

reklama
Silunia, yyy to przechlapane tak bez kiszonych:-pja z zup z tego co pamietam, to nie jadlam jedynie kalafiorowej, grochowej itp. wydymajacych, ale ogorkowa...nie wydaje mi sie aby malemu cos po niej bylo

Do góry