reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

siluniu- musiałabyś spróbować... bo z tego co pamiętam, pierwszą ogórkową zjadłam właśnie jakieś 3 miesiące po porodzie... i nie przypominam sobie, żeny julce coś po niej dolegało...

sandra- a dałabyś jeszcze przepis na krupnik??? bo mi jakiś taki kiepski wychodzi...

reklama
silunia ja tez coś nie kojarzę, żeby ogórkowa szkodziła, na pewno zmieni smak mleka, no ale nie masz chyba zamiaru od razu całego kotła zjeść:-)
no to jutro krupnik, boście mi smaka narobiły:-)

sandra- a dałabyś jeszcze przepis na krupnik??? bo mi jakiś taki kiepski wychodzi...
Ewus, ja robie tak:
-gotuje rosol - zazwyczaj na kilku skrzydelkach i kawalku wolowego plus jarzynki (marchewka, pietrucha, seler, cebula, kawalek pora, kapusty, ziele, lisc laurowy) i vegeta
-przecedzam wywar
-osobno gotuje ziemniaczki pokrojone w kosteczke i lacze z wywarem
-osobno gotuje kasze perlowa (1 torebke, bo wole rzadszy) i daje do zupy
-kroje drobno marchewke z rosolu i tez dodaje do zupy
-obieram miesko ze skrzydelek i tez daje do calosci
-doprawiam maggi i pieprzem
-posypuje natka :tak:

Silunia, tez nie slyszalam, zeby ogorkowa szkodzila przy karmieniu, wiadomo - wszystko z umiarem :tak:

A u nas dzisiaj na obiad rosol z ryzem, bo moi rodzice maja jakies rewolucje zoladkowe od wczoraj :-D:-D:-D

Cześć
Mam pytanko jakie dajecie dzieciaczkom mleko . Mój Kubus dostawał Nan Active 3 ale zastanawiam sie nad zmianą bo jest drogie a on ostatnio dużo pije mleka . Zastanawiałam sie nad Bebiko 3 np bananowe .

juleczka pije nestle junior bifidus, tez nie jest najtańsze, ale opakowanie starcza na jakieś 2-3 tygodnie... mała mleczko pije raz dziennie (przed snem) ok 150-180 ml

sandra- dzięki za przepis:) jutro gotuję krupnik:tak:

kurka, czy u was cielęcina tez jest taka droga??? kupiłam dziś szyneczkę do pieczenia (z myślą o małej) i za niecałe pół kg, zapłaciłam 15 zł:szok:

ollesia Kubuś przewaznie pije mleko dwa razy dziennie po 320 ml ale i tak protestuje że chce wiecej . I wydaj mi sie że gdy pije mleko Nan Active i Actimel to że troszke za duzo tych zywych kultur bakrerii . A pozatym coś ostatnio mleko Nan Active się zepsoło niechce sie dokońca rozmieszać i zostają grudki , które zatykaja smoczek

Sara pije Nestle Junior Bifidus i za puszke place ok. 22zl.
Zazwyczaj pije mleko raz dziennie, wieczorem przed snem - ok. 300ml (czasami ciut mniej lub troche wiecej).
Od czasu do czasu je rano kaszke 8 zboz z Nestle tez robiona na mleku Junior lub ewentualnie w ramach 1-go sniadania pije butle. Puszka starcza srednio na 2 tyg.

Dzisiaj zrobilam na obiad jarzynowa, ale dodalam do niej troche smietany i zmiksowalam na krem (poszlam na latwizne :-p) - Sara wciela ogromny talerz i chciala jeszcze :-D

W ogole to ostatnio mala przez kilka dni miala strasznie kiepski apetyt - na sile musialam dawac jej sniadanie, a obiad to tylko podziubala :baffled: Od wczoraj znowu jest dobrze, bo przebila sie jej kolejna czworka, wiec mysle, ze to od tego bylo:-)

reklama
Do góry