reklama
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
\
a dawalyscie juz wlasnej roboty frytki moze
z frytek, to najbardziej mlodej smakuje keczup;-):-)
redaktorka ketchup
dziewczyny ta papryke to ja daje malej do ryzu lub ziemniaczka jak mamy danie bezmiesne, ale do mieska tez pasi i naprawde nie ma nic prostszego i szybkiego
1 cebulka (nie za duza)
1 czerwona papryka ( jesli dziecie lubi inne kolory to tez moze byc)
troszke oliwy z oliwek do smazenia
2 lyzki smietany ( tu dowolnosc , jaka macie)
szczypta soli ( doslownie szczypta)
podsmazamy cebulke na rumiano nie zbyt mocno, tak tylko zeby ja troszke zlamac
nastepnie dodajemy papryke pokrojona , ja kroje w paski bo zuzu tak woli , ale moze byc tez drobna kosteczka
wszystko razem podsmazamy, uwaga zeby nie spalic i dodajemy smietany
wszystko ladnie sie laczy i smakuje bosko
potrawa jest lekko slodkawa dlatego moje dziecko tak ja lubi i nie za bardzo mamalygowata ale taka chrupka dla malych zabkow idealna
jak juz pisalam ja podaje ja Zuzu z gotowanym ryzem najczesciej i mamy gotowe danie jarskie
dziewczyny ta papryke to ja daje malej do ryzu lub ziemniaczka jak mamy danie bezmiesne, ale do mieska tez pasi i naprawde nie ma nic prostszego i szybkiego
1 cebulka (nie za duza)
1 czerwona papryka ( jesli dziecie lubi inne kolory to tez moze byc)
troszke oliwy z oliwek do smazenia
2 lyzki smietany ( tu dowolnosc , jaka macie)
szczypta soli ( doslownie szczypta)
podsmazamy cebulke na rumiano nie zbyt mocno, tak tylko zeby ja troszke zlamac
nastepnie dodajemy papryke pokrojona , ja kroje w paski bo zuzu tak woli , ale moze byc tez drobna kosteczka
wszystko razem podsmazamy, uwaga zeby nie spalic i dodajemy smietany
wszystko ladnie sie laczy i smakuje bosko
potrawa jest lekko slodkawa dlatego moje dziecko tak ja lubi i nie za bardzo mamalygowata ale taka chrupka dla malych zabkow idealna
jak juz pisalam ja podaje ja Zuzu z gotowanym ryzem najczesciej i mamy gotowe danie jarskie
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Wlasnej roboty nie, ale w knajpie z talerza juz mi kilka razy pol porcji wyjadlaa dawalyscie juz wlasnej roboty frytki moze
A w ogole to nie pamietam kiedy sama w domu frytki robilam - gotowce kupuje i do piekarnika albo na swiezutki olej
sandra1982
Silunia, az sie glodna zrobilam jak przeczytalam Twoj przepisik ;-):-)
Rzeczywiscie - prosciutkie do zrobienia, a na pewno pyszne
Wyprobuje jak bedzie sezon na papryke, bo teraz jakies takie bez smaku sa
A ja mam fajny przepisik na placuszki warzywne:
Rzeczywiscie - prosciutkie do zrobienia, a na pewno pyszne
Wyprobuje jak bedzie sezon na papryke, bo teraz jakies takie bez smaku sa
A ja mam fajny przepisik na placuszki warzywne:
- warzywka - marchewka, kalarepa, seler, pietrucha, cukinia, ziemniaki (czy co tam akurat ma sie pod reka) zetrzec na grubej tarce
- cebulke zetrzec jak do plackow ziemniaczanych, czyli na drobnej tarce
- osobno przygotowac ciasto takie jak na nalesniki, ale troszke bardziej geste (mleko, woda, jajko, maka, proszek do pieczenia)
- polaczyc ciasto ze startymi warzywami, cebulka i ewentualnie dodac maki
- doprawic sola, pieprzem, vegeta, maggi, slodka papryka, ziolami (czy co tam sie lubi) wycisnac czosnek i wymieszac
- smazyc na rozgrzanym oleju na zloty kolorek z obu stron
- podawac jako osobne danie np. z pomidorowa salsa albo sosem jogurtowym
- mozna tez zrobic do nich gulasz
- pycha :-)
Silunia przepis super prosty i pewnie dobry dzieki
Sandra te pleacki tez dobre mnia mniam i proste w wykonaniu przynajmniej dziecko warzywa zje a te warzywa to tak surowe dodac usmaza sie i zmiekna
powinnyscie wkleic przepisy na watek jedzeniowy
Sandra te pleacki tez dobre mnia mniam i proste w wykonaniu przynajmniej dziecko warzywa zje a te warzywa to tak surowe dodac usmaza sie i zmiekna
powinnyscie wkleic przepisy na watek jedzeniowy
sandra1982
Falbala, spokojnie sie usmaza i zmiekna To tak jak placki ziemniaczane - tez dajesz surowe ziemniaki ;-):-)
Ewus, a papryke w jakiej formie podajesz Julci? Surowa bez skorki? Czy jak?
podobnie jak silunia... tylko ją parzę
sandra- przepisik super!!!!
siluniu- mniam ten sosik
a moje dziecko oszalało na punkcie zupy - kremu pieczarkowego
reklama
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
silunie, sandra - pycha!!!
falbala - Mateuszek podkradl raz nam frytki i bardzo mu smakowalo i sie swietnie po nich czul. Ale zjadl tylko piec;-)
Ja kupuje mrozone frytki Avico, grube. Najszybciej. Do rozgrzanego piekarnika, 10 minut i gotowe. I wydaja mi sie mniej tluste niz takie smazone na glebokim oleju.
falbala - Mateuszek podkradl raz nam frytki i bardzo mu smakowalo i sie swietnie po nich czul. Ale zjadl tylko piec;-)
Ja kupuje mrozone frytki Avico, grube. Najszybciej. Do rozgrzanego piekarnika, 10 minut i gotowe. I wydaja mi sie mniej tluste niz takie smazone na glebokim oleju.