reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
- Dołączył(a)
- 20 Marzec 2006
- Postów
- 8 063
Mada, ja sobie zostawiam pojemniczki np. po salatkach itp. - takie niewielkie plastikowe i sa jak znalazl do mrozenia
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
Ja to jestem wygodnicka i lubie sobie zycie ulatwiac. Przeznaczam od czasu do czasu jeden dzien na gotowanie i robie wszystko na zas.
U mnie sprawdzaja sie woreczki strunowe. Mroze w nich tez zupe. I sa wielokrotnego uzycia. Jeszcze sie nigdy na nich nie zawiodlam. I mniej miejsca zajmuja niz pojemniki i sloiki.
U mnie sprawdzaja sie woreczki strunowe. Mroze w nich tez zupe. I sa wielokrotnego uzycia. Jeszcze sie nigdy na nich nie zawiodlam. I mniej miejsca zajmuja niz pojemniki i sloiki.
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
Mada - dokladnie to sie nazywa torebki strunowe - Jan Niezbedny. Nie tylko do mrozonek, ale sa genialne do tych wszystkich przegryzek jakie woze ze soba jak jade gdzies z Matim.
Ja kochana Jana, jestem jego fanka, wszystko mam Pana Jana, Pan Jan jest naprawde niezbedny .... hehe;-)))
a te torebki to w carefourze zawsze kupuje. Np. w Auchaun nigdy nie widzialam.
A ja rozmrazam tak:
- jak na szybcika do do gara z ciepla woda. Tzn, torebke, sloiczek czy pojemnik wkladam do cieplej wody i tylko dolewam.
- a jak nie zapomne to wieczorem wyjmuje i wkladam do lodowki na sam dol i do rana sie rozmrozi.
- Zupy to wyjmuje z torebek i wkladam do gara, wlewam troche wody o na gotowanie.
- kotlety to do piekarnika rozgrzanego
- pulpety to do wody gotujacej.
- owocy , warzywa, pieczywo, to na blat w kuchni i w temperaturze domowej pol godziny i juz.
Ja kochana Jana, jestem jego fanka, wszystko mam Pana Jana, Pan Jan jest naprawde niezbedny .... hehe;-)))
a te torebki to w carefourze zawsze kupuje. Np. w Auchaun nigdy nie widzialam.
A ja rozmrazam tak:
- jak na szybcika do do gara z ciepla woda. Tzn, torebke, sloiczek czy pojemnik wkladam do cieplej wody i tylko dolewam.
- a jak nie zapomne to wieczorem wyjmuje i wkladam do lodowki na sam dol i do rana sie rozmrozi.
- Zupy to wyjmuje z torebek i wkladam do gara, wlewam troche wody o na gotowanie.
- kotlety to do piekarnika rozgrzanego
- pulpety to do wody gotujacej.
- owocy , warzywa, pieczywo, to na blat w kuchni i w temperaturze domowej pol godziny i juz.
Ipanema_Girl poszukam tych torebek bo to dobry pomysl
a teraz moje pytanie macie jakis pomysl na sos dla maluchow do mieska bo juz nie wiem co jej podawac z koperkiem i jogurtem albo maka i pietruszka plus warzywa ile mozna jesc to samo
a teraz moje pytanie macie jakis pomysl na sos dla maluchow do mieska bo juz nie wiem co jej podawac z koperkiem i jogurtem albo maka i pietruszka plus warzywa ile mozna jesc to samo
w ikei sa zestawy pojemnikow plastikowych z przykrywkami za niecale 18 zl. w zestawie jest bodajze 16 roznej wielkosci pojemnikow od najdrobniejszych (np na koperek) po naprawde duze (np na zupe) Polecam!
A poza tym naprawde dobre do mrozenia sa pojemniki po lodach
Falbala a probowalas zrobic 'oszukany' sos do spaghetti z mieskiem (oszukany bo np bez czosnku, cebulki i duzej ilosci przypraw)
A poza tym naprawde dobre do mrozenia sa pojemniki po lodach
Falbala a probowalas zrobic 'oszukany' sos do spaghetti z mieskiem (oszukany bo np bez czosnku, cebulki i duzej ilosci przypraw)
nocka a dlaczego taki oszukany?jezeli moge spytac bo u nas mala wcina cebulke, sos pomidorowy zawsze doprawiam zabkiem czosnku, jeszcze jej nic po tym nie bylo....zadnych boli brzuszka czy problemy z kupka
u nas apetyt dobry....to znaczy je wszystko tylko teraz w troszke mniejszych ilosciach.... ))))
u nas apetyt dobry....to znaczy je wszystko tylko teraz w troszke mniejszych ilosciach.... ))))
reklama
silunia- u nas tez tylko nie kazde dziecko jadlo takie rzeczy i jak by mialo pierwszy raz zjesc to za duzo na raz ciezko-strawnych przypraw.
Generalnie u nas jest tak ze przed finalnym doprawieniem np. pieprzem kajeńskim ( uwielbiam ostre potrawy) odkladamy malej porcje. Spaghetti robie z przepisu taty i mala wcina az jej sie uszy trzęsą
Generalnie u nas jest tak ze przed finalnym doprawieniem np. pieprzem kajeńskim ( uwielbiam ostre potrawy) odkladamy malej porcje. Spaghetti robie z przepisu taty i mala wcina az jej sie uszy trzęsą
Podobne tematy
G
- Odpowiedzi
- 15
- Wyświetleń
- 659
- Odpowiedzi
- 5
- Wyświetleń
- 509
Podziel się: