reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

dzewczynki dajcie prosze te przepisy na przepisowym, bo brzmia swietnie, a potem ja ich szukam i znalesc nie moge ;-)

reklama
julcia tez jest miłośniczką frytek:tak: frytek i pizzy- potrafi zjeśc cały duży kawałek- wiem,że to niezdrowe, ale jak się dorwie, to nie mam serca, żeby jej zabrac:zawstydzona/y:

Melduje, ze wlasnie skonczylysmy z Zuzu wczesny lunch :)))) byly placuszki ala nalesniki z warzywami przepisu sandry
jednym slowem boskie.....moje dziecko bezprzerwy tylko chcialo ( nie wiem jak to sie pisze , ale czyta sie ) onkor co znaczy jeszcze :))))gdybym jej nie powiedziala dosc to pewnie pozniej umieralaby z przejedzenia
polecam sa naprawde smaczne i robi sie je w gora 10 minut
ja nawet nie robilam specjalnie ciasta na nalesniki tylko dodalam make, troszke mleka i jajko do posiekanych jarzynek
mala sugestia jak dodacie posiekany seler naciowy to bosko chrupie pod malymi zabkami ;))))))

Ciesze sie, ze placuszki smakowaly :tak::-)

Dominique, juz o tym kiedys czytalam. Najgorsze jest to, ze na dobra sprawe WSZYSTKO, oprocz dzieciecych sloiczkow, jest niby niewskazane dla dzieci :baffled: Pociac by sie mozna.
Ja patrze na to z przymruzeniem oka i Sara je i Danonki i parowki, bo je lubi, a wode Zywca kupuje przede wszystkim, bo odpowiada mi jej smak :-)

A Sara zamieni sie chyba w ogorkowego potwora ;-):-) Zupe ogrokowa moglaby jesc codziennie, a jak dorwie sie do ogorka kiszonego to za zadne skarby go nie odda :-)

Sandra ja tez robilam placki wyszly slodkie bo dalam duzo marchewki i Julka zjadala nie za duzo ale zawsze cos za to dorobilam kopytek i my mielismy obiad na 2 dni z sosem pieczarkowym :-D

Falbala, ja tez nie przepadam jak jest duzo marchewki.
Najlepiej wychodza w mniej wiecej takich proporcjach:
-3 ziemniaki
-1 nieduza marchewka
-1 nieduza pietruszka
-kawaleczek selera
-cukinia
Tak je robilam i byly ok :-)

A ja podpieklam wczoraj wieczorkiem na grillu w mikrofalowce ziemniaczki z obiadu, dodajac do nich ziol i troszke soli morskiej i lekko skrapiajac oliwa. Myslalam, ze sobie zjem w ramach kolacji, ale moje dziecko mnie uprzedzilo i zjadlo prawie cala porcje domagajac sie jeszcze :-)

Falbala, a jak robisz kopytka? Daj przepis!

A ma ktoras przepis na kluski serowe? Bo tak kojarze, ze moja śp. ciocia robila przepyszne kluski na bazie sera i sie nimi z siostra zajadalysmy :tak:

reklama
sandra chodzi Ci o kluski leniwe? My wczoraj mielismy...mniam...:-D

Ser bialy
gotowane ziemniaki
maka
troche soli
jajko

Wszystko trzeba zagniesc (tak jak kopytka), uformowac rulony z ciasta, pokroic na kluski i do gotujacej sie wody (rowniez osolonej). Od wyplyniecia gotuje sie przez 2 minuty.

Niestety nie znam dokladnych proporcji bo robie je "na oko" i " z wyczuciem w palcach :-D (jak wszystko zreszta :-D)

Do góry