reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ipanema u nas o 18 to jest jeszcze "deser", owoc z sucharkiem albo serek danio, lub inny a kolacja jest dopiero ok. 19-19.30, kaszka na gęsto łyżeczką albo chlebek z wędliną i coś do popicia, może jak Mati później zje kolację, to tak jak Leika mówi, dłużej bez cyca wytrzyma?

reklama
Ipanema u nas o 18 to jest jeszcze "deser", owoc z sucharkiem albo serek danio, lub inny a kolacja jest dopiero ok. 19-19.30, kaszka na gęsto łyżeczką albo chlebek z wędliną i coś do popicia
U nas dokladnie tak samo. Powodzenia Ipanema! :tak:

A ja w sobote zrobilam zupe pomidorowa ze swiezych pomidorow z makaronem i Sara zezarla cala miche :-)
No i dalam Sarze Nestle Junior waniliowe i nawet roznicy nie poczula - strasznie jej smakuje :-)

mada - ja wiem ,ze nie powinnam mu dawac w nocy cyca.Ale co zrobic?
A w czym ty podajesz wode w nocy? w butli, bidonie, kubeczku?

.

Ipanema- jak ja odstawiałam od cyca to mała też jeszcze jadla w nocy wiec musiałam czymś to zastąpic i podawałam herbatę a teraz wode w kubku niekapku. i faktycznie konkretnie sycaca kolacja pomaga przespać dzidziolowi dłuzej:tak:ale z tym cycoleniem u was to podejrzewam ze podobnie jak u nas było, mały nie jest głodny a poprostu chce sobie possac i poprzytulac sie do mamusi:tak:

mada - no moze masz racje. Tylko,ze on spi z nami i ma nas na wyciagniecie reki. Czesto sie przytula do mnie nocy bez cyca. A jak juz zaczyna poplakiwac, krecic sie, i daje mu tego cyca, to ciagnie .... nie tak do zabawy czy potrzeby ssania, tylko konkretnie ciagnie, jak do jedzenia, picia.

Takze, zakladam,ze go czasem w nocy suszy. No i teraz mam problem, bo nie wiem jak mu ta wode ewentualnie podac. W bidonie? Bede musiala go posadzic, dac mu ten bidon, a to go rozbudzi na dobre i sie zraz wkurzy,ze hej ;-) Kubek niekapek nie bardzo.

Ale tak jak piszecie, postaram sie mu poprzesuwac te pory jedzenia i zamiast porannej kaszki, dam mu kaszke wieczorem po 19.00, potem kapiel i spac.

Zobaczymy.

Probowalam mu dac kakao na mleku... oczywiscie bylo plucie i placz.
Probowalam mu dac danonka, uciekl.
Serek bialy , uciekl.

No rece opadaja. Zadnego nabialu. Juz nie wiem co robic.

Ipanema_Girl - pewnie będziesz musiała przemycać mu nabiał w obiadku, w kaszce... No i moze z czasem się przekona do serków.

A u nas nadal veto na mleko modyfikowane. Właśnie testujemy ostatnie, Bebilon... :dry:

I jak tam Ipanema? Jakis postep?

A Sara dorwala sie wczoraj do salatki ziemniaczanej z ogorkiem kiszonym :-) Wcinala, ze hej :-)

No i Sary dobry apetyt polecial chyba na wakacje, bo przez ta chorobe (a do tego doszedl jeszcze mega katar) je jak ptaszek i zeby cokolwiek zjadla trzeba niezle przedstawienia odgrywac :-p
Wczoraj przez caly dzien zjadla pol deserku ze sloiczka, jajko w szkalnce, parowke, 2 kostki czekolady, pol sloiczka obiadku, pol kromki chleba z szynka i butelke mleka na noc :baffled: Wiem, ze cos tam zjadla, ale jak na nia to bardzo malo i do tego jest wrecz zmuszana, zeby cos zjesc, bo sama dzioba nie otworzy :-p

Moja mam specjalnie na obiad ugotowalam zupe ogorkowa, a ta zjadla 2 lyzki i tak zacisnela paszcze, ze juz szans nie bylo :baffled:

Sandra- spoko, katar przejdzie to Sarka nadrobi pelna gemba

U nas bez zmian......duzy duzy apety na wszystko...ostatnio kroloje ser plesniowy, mieso z krolika i losos pieczony..........oczywiscie ogorki i poidory non stop w lapie :-D

reklama
Do góry