reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

U nas platki sniadaniowe tez dziala jako przekaski, zamisat ciasteczek. Tak jak Sarunia, Pat lubi cheerios i jeszcze sa u nas kulki Kix, ktore sa lekko slodkawe i kukurydziane; wprost je uwielbia.

reklama
Proba podania Cheerios'ow z mlekiem na pierwsze sniadanie skonczyla sie na 1 malej lyzeczce :-p wiec dalej beda sluzyc jako przekaska bez mleka :-p

a u nas z mlekiem przechodza tlyko ze my znow za duzo mleka nie mozemy. Ja jestem wlasnie na etapie gdzie chce Patowi podawac mleko (butelke) tylko rano po obudzeniu i wieczorem przed snem. Czyli z 4 razy chce zejsc na dwa.

My juz ze trzy miesiace jemy mleczko dwa razy - mala sama sie przestawila, wiec na szczescie nie mialam takiego problemu. Powodzenia!!

Sara pije mleko 1 raz - wieczorem, przed snem ok. 300ml albo ewentualnie rano lub w poludnie w ramach przekaski, ale to rzadko. Dodatkowo raz dziennie je kaszke na mleku, jogurt albo serek i ser zolty/bialy itp. Wydaje mi sie, ze wystarczajco :-)

A mleko Junior normalnie ubostwia :rofl2::-)

u mnie na odwrót, Alka za mało pije mleka, rano tylko wypija ok. 120-150 i tyle, za to innymi rzeczami nie gardzi, wczoraj zjadła 4 pierogi z kapustą i grzybami, na szczęście brzuch jej nie bolał i dupy nie rozerwało:-p

Piotrek pije rano 250 ml mleka, a wieczorem zjada 250/300 ml kaszki. Czasem, jak w dzien wypatrzy swoj zielony kubek do mleka, to tez musze mu zrobic porcje, bo nie przepusci okazji! :-D

reklama
Piotrki to mleczne chłopy :-p
mój po przebudzeniu musi dostać mleko - robię mu 150 ml
potem kaszka na mleko - 180 ml
wieczorem - 210 ml kaszki na mleku

do tego Danonki

Do góry