reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Wczoraj przez caly dzien zjadla pol deserku ze sloiczka, jajko w szkalnce, parowke, 2 kostki czekolady, pol sloiczka obiadku, pol kromki chleba z szynka i butelke mleka na noc :baffled:

wg mnie to nie tak mało...ale wiesz, ja mam porównanie tylko do mojej julki, która niestety jest niejadkiem:no::no:

siluniu- super,że zuzu ma taki apetyt:tak::tak:

a co do serów- ani żółtego ani pleśniowego nie tknie... jedynie twarożek.
ogórek kiszony- czasami w małych ilościach...

ulubionym warzywem julki jest pomidor:tak::tak:

aaa... i powiedzcie mi- czy na wasze oko śniadanie składające się z jajecznicy (z jednego jajka) i całego pomidorka, to duzo czy mało???

reklama
Sandra- zuzu najbardziej lubi i ten najczesciej je, ser plesniowy typu camambert...taki kremowy , smietankowy najbardziej lubi ser o nazwie Capris des dieux...ale od czasu do czasu zje bri president ...raz sprobowala sera typu bleu rokfora i plula nim wszedzie..ale sie nie dziwie bo jest ostry

Ewa- to , ze tak powiem malutko ;-) u nas jajecznica z jajka calego, kroma chleba z maslem lub szynka obowiazkowo pomidor w plastrach pokrojony ...po sniadaniu jakies 15 minut obowiazkowo jogurcik ...sama sie domaga idzie i wali w lodowke ..jogurt ustawiony specjalnie na dolnej polce zeby mogla sama sobie wyciagnac

aaa... i powiedzcie mi- czy na wasze oko śniadanie składające się z jajecznicy (z jednego jajka) i całego pomidorka, to duzo czy mało???
Ewa jeżeli Julka więcej nie może to chyba tyle jej wystarczy:tak: Alcia je samo jedno jajko bez żadnego chleba, pomidorów itp. bo nie lubi. Próbowałam jej wcisnąć, ale nic to nie dało:no: Może pomału sie przekona:sorry2:

A swoją drogą to ja też mało jem, więc czego się czepiam, dziecko poszło we mnie:-p;-)

ile jaj na tydzień moga jeść nasze dzieci???, Ami jaja uwielbia w każdej postaci(odmieniło jej sie) ale nie chce przesadzic:sorry2:

i czy mozna juz podac jajeczko na miękko??

ile jaj na tydzień moga jeść nasze dzieci???, Ami jaja uwielbia w każdej postaci(odmieniło jej sie) ale nie chce przesadzic:sorry2:

mada- wg tabeli żywienia, jajko powinno w menu znajdować się co drugi dzień... i u nas tak mniej więcej jest... czyli ze 3 na tydzień zjada:tak::tak: a pewnie mogłaby i częściej....pomyślieć,że jeszcze jakiś czas temu w ogóle jajek tknąć nie chciała:-D:-D

i czy mozna juz podac jajeczko na miękko??

mada, jakiś czas temu sandra podawała przepis na jajko w szklance- tzn. jajko na miękko włożone do szklanki i rozmieszane z odrobiną maselka i soli. podaje je julce już od jakiegoś czasu...

Ewa, Sara na drugie sniadanie tez czesto je jajecznice z 1 jajka i do tego caly pomidor, ale juz bez chleba, wiec mysle, ze styknie ;-):-)

Silunia, o, moze sprobuje malej dac Camembert - w sumie jak topiony srodek smakuje, a Sara topiony serek lubi to moze i ten polubi :-)
Ale Zuzu ma apetycik! :szok::-)

Mada, Sara jajko je prawie codziennie :baffled: bo uwielbia - daje jej i w postaci jajecznicy z roznymi dodatkami (szynka, pomidor, szczypiorek itp.) i w postaci jajka w szklance.

Na szczescie pomimo choroby apetyt jej powoli wraca, ale i tak musze sie troche natrudzic, zeby ja nakarmic.
Na dzisiaj ma pomidorowke z ryzem i pietrucha z Gerbera Taki Duzy :-p

A Wasze dzieci jedza obiady 2daniowe? Bo Sara nie zje mi 2 dan - albo zupe albo drugie danie tylko.

Sandra- Ami zalezy od dnia, czasami sama zupa a czasami jeszcze dopcha drugim daniem od nas, za to u mojej mamy zjada pełne dwa dania ale z przerwa miedzy nimi ok pół godziny - zawsze:baffled:

a to jajko musze jutro wypróbować... ciekawa jestem czy zje:-p

reklama
No to Ami tez ma niezly apetycik :-)

W sumie Sarze tez czasami zdarzy sie, ze np. zje naszego rosolu czy innej zupy, a po ok. 30 min. wetnie caly sloiczek obiadowy, ale najczesciej je tylko 1 danie.

To jajko w szklance wyprobuj, pycha :-)

Do góry