reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

a to jajko musze jutro wypróbować... ciekawa jestem czy zje:-p

wypróbuj wypróbuj, bo pycha!!! moja julka właśnie dzięki temu przepisowi, przekonała sie do jajek:tak::tak: i teraz wcina je w każdej postaci:-D:-D

sandra
- super,że apetycik sarce powraca!!

no a dzisiaj julcia zadziwiła mnie śniadankiem- zjadała całą podwójną kanapkę z pieczywa tostowego z szynką i pomidorkiem:szok::szok:

reklama
Natek też je zawsze dwa obiady - pierwszy przed drzemką południową - ze słoiczka, a drugi koło 16-tej je "nasz" obiad z nami.

Wiecie co, a ja ostatnio dawalam mojej malej actimel zeby sie wzmocnila i zaczelam jej dawac dziennie jeden jogurcik, zazwyczaj z danona i zauwazylam, ze to zbiegla sie z ta jej wysypka na cialku. Teraz przez chorobsko nie daje jej nic mlecznego, a wysypka znika... Chyba moje dziecko ma uczulenie na te owocowe syropy w serkach i jogurtach, bo jak dostaje serek Danio waniliowy to nic jej nie wyskakuje :baffled:
A co do apetytu naszych pociech, to nasza tez duzo lepiej je u babci niz w domu - potrafi zjesc dwa dania, albo zupe dwa albo i trzy razy, a w domu ledwie podziubdzia obiad... Najchetniej serki i jogurty, ktorych jak zycie pokazalo jej nie wolno. No, oprocz waniliowych. A jajo jest be i nie chce jesc jajka w ogole. Chociaz jadla jajeczniczke z pomidorem wczesniej, albo sama na maselku - teraz nie ruszy.

Karoo, co do jajka to sprobuj z tym "jajkiem w szklance" - moze i Jagodziance zasmakuje :-):tak:
Jezeli chodzi o jogurty to ta alergolog, do ktorej chodze z Sara powiedziala mi, zebym nie dawala malej jogurtow typu Jogobella, bo czesto uczulaja, tylko naturalny i do tego owoc, np. banan czy maliny (mrozone).

No widzisz, a ja z mala u alergologa bylam dopiero raz, wiec jeszcze nic nie wiem, musze korzystac z Waszych doswiadczen :-)

karoo- jeśli podejrzewasz,że malutka ma uczulenie od smakowych serków i jogurtów, to spróbuj jej ich nie podawać... ja julce dla "odmiany" do waniliowych dodaje albo tarte jabłko, rozgniecionego banana, albo kubeczek bobovity...

no i jęśli jagódka nie chce jajecznicy, to spróbuj jak sandra radzi podac jajko w szklance- moja julia właśnie dzięki niemu przekonała się do jajek:tak::tak:

reklama
karoo- jeśli podejrzewasz,że malutka ma uczulenie od smakowych serków i jogurtów, to spróbuj jej ich nie podawać... ja julce dla "odmiany" do waniliowych dodaje albo tarte jabłko, rozgniecionego banana, albo kubeczek bobovity...

no i jęśli jagódka nie chce jajecznicy, to spróbuj jak sandra radzi podac jajko w szklance- moja julia właśnie dzięki niemu przekonała się do jajek:tak::tak:
No poki co nie podaje jej tych jogurtow i serkow ze wzgledu na chorobsko, ale po chorobie bedzie dostawala tylko serki waniliowe Danio, bo to je od pol roku i nic jej nigdy nie bylo.
Co do jaja to podajcie jeszcze raz przepis na to jajo w szklance no i przede wszystkim jak gotujecie jajka na miekko?? Bo mi jakos nie chca nigdy wychodzic... Moze dlatego, ze sama nie lubie za bardzo...

Do góry