reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Suchajcie, mam pytanie.

Robilam porzadki i znalazlam ze trzy rodzaje kaszek ku koncowi. Nestle i Bobovite o roznych smakach. Czy ja moge je zmieszac i dac malemu??? Bp zadna nie starczy na porcje?

A dawalyscie juz pomarancze dzieciaczkom?

U mnie szal na pierogi. Robilam pierogi ruskie i ze szpinakiem dla nas. I zrobilam taka wersje light dla Malego. Jedne yly z samym szpinakiem, a drugie z marchewka i brokulami. Dalam mu w calosci po 3 z kazdego i wiecie co? Byla dokladka. Czyli w sumie zjadl 8 pierogow. Trzymal w raczce i ladnie gryzl.

Za to zupek nie chce jesc.

W ogole jak jak go karmie to sie kreci i odwraca, ale jak pozwalam mu jesc samemu to nie odejdzie poki nie skonczy.

reklama
Ipanema, ja kaszki mieszam czasami - np; kaszka bananowa i do tego kleik kukurydziany albo kaszka bananowa i kaszka jablkowa - chyba mozna je mieszac, bo Sarze nigdy nic nie bylo :-)

A pierogi Sara tez lubi - ze szpinakiem jadla i bardzo jej smakowaly :tak:

Ale maly ma niezly apetycik! 8 sztuk :szok: To tyle nawet ja nie zjem :-p

ja kaszki mieszam bez stresu, jakoś mi zawsze resztka zostanie i dosypuję do tego następną paczkę, nawet mieszałam nestle z bobovitą, ale to już specjalnie bo mnie kiedyś chłop uszczęśliwił kaszkami z nestle:baffled:

A ja sie chwale wszem i wobec, ze Sara po 1 nieudanej probie przejscia z Bebilonu Pepti na Juniora zasmakowala w Juniorze i chleje go teraz na umor :-)
Mamy akurat Bebiko Junior zwykle, ale wczoraj kupilam Nestle Junior waniliowe i bedziemy probowac jak sie skonczy Bebiko :-)

A u nas niestety żadnych efektów nie ma z tym mlekiem modyfikowanym. Próbowałam ostatnio sposobu, który radziła Ewa, czyli, żeby dawac mniej miarek na daną ilość wody - też to nic nie dało. Natek upija łyczek, po czy krzywi się, mówi "nie" i odstawia bidon lub kubeczek.
Chyba pozostaje mi przemycanie mleka w kaszce :dry:

Leika, ja Ci powiem, ze Sara zostala zmuszona do wypicia Juniora :-p, bo skonczylo mi sie Pepti, a ze bylo juz za pozno, zeby isc do apteki, a mala nie zasnie bez mleka, wiec chcac nie chcac wypila butle, a potem chciala jeszcze :-D Sama bylam zaskoczona, ze tak latwo poszlo :-)

Sandra to znaczy, że już nie dajesz Saruni Bebilonu pepti? Bo mi została jedna puszka tego mleczka a Matyla już dawno odrzuciła picie jakiegokolwiek mleka. Jak by co to daj znac to bym ci je wysłała bo jakoś nikogo ze znajomych nie mam komu mogła bym je dać a ważne jest do końca 2008r.

Dzustta, kochana jestes, ale nie potrzebuje juz Bebilonu, bo Sara pije Juniora :tak: Ale dziekuje Ci za dobre checi i pamiec :tak:

Kupilam malej wczoraj Cheerios'y (te koleczka z roznych zboz do mleka) i strasznie jej smakuja, ale same :-p wiec w ramach przekaski zamiast ciastek dostaje wlasnie Cheerios :-) A jutro rano sprobuje z mlekiem :-)

reklama
a u nas płatki śniadaniowe na stałe weszły do menu:tak::tak: tylko,że te zwykłe corn flakes... wrzucam do flaczarki ze 3-4 garście, dodaje ze 100-150 ml mleka (od czasu do czasu zwykłego UHT) i włala- śniadanie gotowe:tak::tak:

Do góry