Nasza Bebilona z kaszkami ma rano i na noc. W ciągu dnia to obiad i deserki: danonki, twarożki, pudingi. Czasem jakies chrupki, biszkopty. Do picia soczki, herbatki, soczki dla dorosłych typu Hortex i Kubuś. Smakowała juz piwa, szampana, wina po łyczku i jeszcze chciała:-), a i najśmieszniejsze pije rózne mleka i kakaa przez słomkę, uwielbia:-))
reklama
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
mam pytanko, jakie kakao dajecie maluchom?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Jak mala dostaje kakao to takie prawdziwne, zadne mieszanki rozpuszczalne typu kubus - zreszta my sami tego nie pijemy. Poza tym u nas dzieki mojemu mezowi zapanowala moda na kakaa nieslodzone, wiec pijemy tylko mleko z kakaem, a bez cukru - pyyyycha, i malej tez smakuje. Najczesciej mamy deccomoreno czy cos takiego... Co do piwa, wina i szampana to mala nie probowala i jeszcze dlugo nie sprobuje- jestem przeciwna dawaniu maluchom chocby na probe. No i z naszego jadlospisu zostaly przez lekarke wykreslone slodycze, z kilku wzgledow:
1. Mala wagowo nie miesci sie w siatce centylowej
2. Wiekowo jest za mala na slodycze
3. Grzybicom wszelkiego rodzaju sprzyja cukier - jak zapewne wszystkie wiemy - i moze byc tak, ze od tego mamy nawroty.
Wiec ja sie bardzo ciesze, mala dostaje slodycze 1 raz w tygodniu, w soboty lub niedziele i to w bardzo malej ilosci, a tesciowej moglam powiedziec, zeby malej absolutnie nie dawac ze wzgledu na drozdzaki lyknela ze to tylko z tego powodu i nie daja juz malej slodkiego - jestem bardzo zadowolona
1. Mala wagowo nie miesci sie w siatce centylowej
2. Wiekowo jest za mala na slodycze
3. Grzybicom wszelkiego rodzaju sprzyja cukier - jak zapewne wszystkie wiemy - i moze byc tak, ze od tego mamy nawroty.
Wiec ja sie bardzo ciesze, mala dostaje slodycze 1 raz w tygodniu, w soboty lub niedziele i to w bardzo malej ilosci, a tesciowej moglam powiedziec, zeby malej absolutnie nie dawac ze wzgledu na drozdzaki lyknela ze to tylko z tego powodu i nie daja juz malej slodkiego - jestem bardzo zadowolona
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Sara jeszcze kakao nie probowala, bo sie boje jej podac ze wzgledu na te nawracajace wysypki (teraz jest na szczescie znowu ok).
Co do alkoholu to pare razy miala zamoczony smoczek w piwie i strzepniety, ale dawac jej na sporobowanie nie dawalam. To, ze my z T. lubimy sobie popic, nie znaczy, ze Sara ma sie do nas upodabniac od dziecka ;-)
Co do alkoholu to pare razy miala zamoczony smoczek w piwie i strzepniety, ale dawac jej na sporobowanie nie dawalam. To, ze my z T. lubimy sobie popic, nie znaczy, ze Sara ma sie do nas upodabniac od dziecka ;-)
julka kakao jeszcze nie próbowała, ale kilka razy do kaszki dodałam jej 1-2 łyżeczki nutteli.
co do słodyczy- od jakiegoś czasu w ogóle ich nie dostaje ze względu na to,że obiadów nie zjada... biszkopty i chrupki również z diety wypadły...zobaczymy, czy przyniesie to jakieś efekty
co do słodyczy- od jakiegoś czasu w ogóle ich nie dostaje ze względu na to,że obiadów nie zjada... biszkopty i chrupki również z diety wypadły...zobaczymy, czy przyniesie to jakieś efekty
Cola cao, ale tylko okazjonalnie.
my dajemy Nesquika, oczywiście z wygodypije zaraz po przebudzeniu(ok.6) cieplutkie z termosu a póxniej spi jak aniołek do 9-ej
a ja myślalam że zabije babcie K. zanim wyszłam widzialam ze kupiła nutelle, wiec uprzedziłam żeby nie dawała bo mała ma zatwardzenie( dobry kit połowa sukcesu) wracam a pół słoiczka nie mapytam czy jadła a babcia na to ze tak małej posmakowała że jadła łyżeczkąteraz juz wiem dlaczego K. nie chciał małej z babcia zostawiac jestem tak wqrwiona że szok, mówie a to jak groch o ściane!!! co za babskoteraz na kupe z tydzien poczekamy
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Mada, szlag by mnie trafil na Twoim miejscu! Rozumiem, ze jest strasza osoba i nie wszystko moze do niej docierac, ale dac dziecku pol sloiczka nutelli to juz niezla przesada