reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ale o jakie ogorki konkretnie chodzi? Zielone swieze czy np. kiszone? Sara jeszcze nie jadla, ale wlasnie chcialam jej w tygodniu ugotowac ogorkowa (z kiszonych) z ryzem.

Karoo, fajny przepisik :-) Wyprobuje :tak:

A wczoraj zrobilam Sarze danie z brokulow, ziemniakow, kaszy i piersi kurczaka :-) Zajadala az sie jej uszy trzesly :-) Na dzisiaj tez ma.

reklama
moja julkia ogórków nie trawi- ani swieżych, ani kwaszonych...
co do pomidorów- wcina je tak,że aż jej się uszy trzęsą - zarówno same jak i w sałatkach, zupach, czy z twarożkiem...

a dzis na śniadanie ugotowałam julce na wodzi 150 ml gęstej kaszy mannej i zmieszałam ja z serkiem waniliowym danio(całym)... słuchajcie - zjadła to migusiem...a było tego bądź co bądź całkiem sporo:szok::szok:

Sandra chyba o wszytskie, ale najbardziej swieze pewnie, bo wszystko co przetworzone to traci troche swoich wartosci. Ja dalam Patowi przecierowe w zupie, samych ogorkow jeszcze nie jadl. I jak narazie nie ma nic po nich.

Sandra chyba o wszytskie, ale najbardziej swieze pewnie, bo wszystko co przetworzone to traci troche swoich wartosci. Ja dalam Patowi przecierowe w zupie, samych ogorkow jeszcze nie jadl. I jak narazie nie ma nic po nich.
Na pomidory Sara na pewno nie ma uczulenia - ani na przetworzone ani na surowe, wiec chcialam sprobowac z ogorkami, ale cholera jasna - jak ma ja uczulic to moze jednak sie wstrzymam. Sama nie wiem. Ale skoro Patowi nic nie jest, to moze mojej malej tez nie zaszkodza :-p
A ogorkowa robilas z kiszonych, tak?

LeynA pisalas ,ze jest Flora maslo,dla dzieci ze skaza bialkowa tzn ze moge dac malej jak ma uczulenie na bialko mleka krowiego???????

Pati
Flora w żółtym opakowaniu jest dla osób z nietolerancją białka krowiego, bo w składzie nie ma ani masła ani serwatki. Tak jest napisane na opakowaniu. Jak młody miał skazę białkową a karmiłam go piersią to zamiast masła jadłam właśnie tę Florę. Wiadomo, że dziciom lepiej podawać masło, ale skoro są uczulone na białko krowie i jeść masła nie mogą, to myślę, że można dawać tę Florę. Flora w niebieskim opakowaniu i zielonym się nie nadaje.
Jest jeszcze Rama Olivio - też bez masła i serwatki, ale szczerze mówiąc, dla mnie nie była ona smaczna.

Mnie lekarz jak Oliwka miała zatrucie pytał o surowe ogórki i pomidory więc może gotowane maja inne działanie ale na razie wolę nie ryzykować.

To wyprobuje ta Flore bo cos musi jesc to dziecie,a najgorsze jest to ,ze nigdzie nie ma chleba bez maki pszennej,szukalam juz w sklepach ze zdrowa zywnoscia i dupa.
Mieszaja te cholery nawet razowy w skladzie ma m.psz. a Misia za choinke nie moze:szok:kupilam buleczki kukurydziane o zolte mowie sobie pewnie nic nie dodali i co okazalo sie jak poszlam spytac tydzien pozniej ze dodaja i co za pieczywo ma jesc,bo ilez mozna tych wafli ryzowych,kukurydzianych albo chrupek a na zabki sucharek albo miskopty by sie przydaly:-(

reklama
Do góry