reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Aga no to super ze dziadostwo poszło precz:tak:juz niedługo Ewcia bedzie wsuwać jajeczko i mleczko bez konsekwencji:tak::tak::tak:

a u nas wszelkie soczki sa beee, króluje za to herbatka z jabłek z melisa i brzoskwiniowa za to woda poszła w odstawkę:baffled:

reklama
Ja tych soczkow pysio-kubus i inne takie nie daje - sama chemia, ja tam nie wierze w te ich same zdrowe skladniki... Jesli juz to wole dac jej soku z hortexu np ale i to bardzo rzadko. Generalnie pijemy bardzo duzo wody. Rzadko herbatki i soczki gerberowe, bo w sumie wole jej dac owoca surowego.

No i unas dalej kroluja pomidorki we wszelkiej postaci - i w jajeczniczce i zupce i sosiku i sam bez niczego :-)

ewka wcina juz wszystko:-):tak::happy:,oczywiscie oprócz mleka i jajek jeszcze nie próbowałam drugi raz(no ale wcina biszkopty z jajkiem i jest wszystko ok!)
jezu nawet nie wiecie jak sie cieszę ze jej te świnstwa tak szybko przeszły,normalnie na poczatku to byłam przerazona.moze pani doktor pozwoli za miesiac /dwa spróbowac jakiegos serka albo danonka?
ostatnio ewka dosłownie pożarła 6 plasterków salami i ogóra małosolnego.nawet sie nie zaczerwieniła.:-):-):-):-):-):-)
piła rumianek z cytryna:-)i sliwki surowe z działki,porzeczki z krzaczka:-)ech normalnie cudownie:-D:biggrin2::yes:

no to swietnie!:tak::tak:

Aga, no to super! Bardzo sie ciesze! :tak: No to teraz z Ewci maly smakosz sie zrobi :-)

Mada, u nas tez kroluje ta herbatka z jablek i melisy - ostatnio Sara wypila na dobranoc po mleku 3 male butelki! :szok: Soki jakos niespecjalnie chce pic.

Kupilam jej wczoraj kaszke mleczno-ryzowa z bananem i wisnia z Humany - wcinala rano, ze hej - az sie zdziwilam, bo ostatnio musialam sie nameczyc, zeby zjadla kaszke.

aga- super!!! w końcu i ewcia będzie mogła opychac się pysznościami;-);-)

sandra
- to humana ma tez kaszki :confused::confused: nie wiedziałam... musze jutro poszukac w sklepie:tak:

u nas julia wody w ogóle nie tknie - pomimo,iż w ciągu doby sporo wypija(2x herbatka brzoskwiniowa po ok 100ml i cały soczek owocowy - 300ml)

Aga to super wiadomość! :-) po uczuleniu na prawie wszystko bardzo ładnie i szybko z tego Ewcia wyszła :tak: trzymam kciuki za kolejne prowokacje :tak:

Sara wypila wczoraj 2 butelki mleka na nieprzegotowanej kranowie :sick: :szok:

Zawsze w czajniku woda jest przegotowana, a wczoraj okazalo sie juz po fakcie, ze w ciagu dnia popusl sie mojej siostrze czajnik, ale wody juz z niego nie wylala. Sara zglodniala, wiec jak zawsze nalalam wody do butelki, podgrzalam w mikrofalowce i dalam jej. Pozniej tak samo zrobilam z druga butla :baffled: Wieczorem dowiedzialam sie, ze czajnik jest popsuty, a woda w nim byla nieprzegotowana. Mam nadzieje, ze nic Sarce nie bedzie z tego powodu - w sumie wode mamy tutaj czysta :sick:

Ewa, Humana ma kaszki i to pyszne :tak: Polecam. Ja kupowalam akurat w Auchan - kosztuja niecale 7 zl.

Sara jadla dzisiaj po raz pierwszy danie z Gerbera "Taki duzyy" :tak: Podobno wciela caly sloik bez mrugniecia :-) A wczesniej zjadla jeszcze sloik zupki warzywnej :-)

Sara jadla dzisiaj po raz pierwszy danie z Gerbera "Taki duzyy" :tak: Podobno wciela caly sloik bez mrugniecia :-) A wczesniej zjadla jeszcze sloik zupki warzywnej :-)
no to ładny łakomczuch. ewka tez parę razy zjadła cały taki słoiczek 250 g.ale one sa troche doprawiane i są naprawdę pyszne, sama skubnęłam.
kupiłam ewce ta margarynę dla skazowcow i dostała bułeczke z "masełkiem"i wędlinka. az sie oblizywała.wkoncu to lepsze niz sucha buła

Oj to jutro lece kupic maselko i sprobuje a szyeczke z indyka kupie swieza mniam:-Djak nie to mama zje:-)
Brawa dla Sary super,ze ma apetyt wylata to :tak:

reklama
Do góry