reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

To tak jak u nas tylko pare rzeczy jeszcze dochodzi:-(a najgorsze jest to ,ze kurz jest wszedzie przede wszystkim my mamy go pelno na sobie{zluszczajacy sie naskorek,wlosy}walczymy z nim ale tak ,jak wpzryslowiu jak z wiatrakami:szok:

reklama
u nas mała tez wcina jagody- zarówno te prosto z krzaczka z odrobiną cukru, jak i te z bobovity (z jabłkiem). w ogóle z owocami nie mamy problemów, wcina wszystkie i te świeże, i te słoiczkowe...

Zrobilam dzisiaj mojej malej barszczyk ukrainski z przepisu mojej kumpeli ukrainki, ale nieco zmodyfikowany ze wzgledu na mlody wiek. A oto przepis:
2 marchewki
1 pietruszka
kawalek selera
kawalek pora
dwa nieduze buraki
dwa srednie pomidory
2 nieduze pieczarki
kawaleczek papryki czerwonej
kilka fasolek szparagowych
1 duzy ziemniak
lyzka masla
lyzka smietany
sol, majeranek do smaku

Marchewke, pietruche, selera pokroic w kostke, wrzucic do garnka, pora posiekac, wrzucic do warzyw, dodac wody i lyzke masla, wstawic na gaz. W miedzyczasie zetrzec na drobnej tarce surowe buraczki, dorzucic do gotujacej sie zupki, pokroic pieczarki w polplasterki, z papryki odciac skorke i pokroic w kostke to co zostanie, fasolke szparagowa pokroic w kawalki dlugosci okolo 1cm, pomidory sparzyc, obrac, pokroic w kostke, wszystkie warzywa wrzucic do zupki. Troche posolic. Pogotowac do momentu kiedy warzywa (seler, marchewa, pietruszka) beda miekkawe, dodac pokrojonego w kostke ziemniaka, jak warzywa beda miekkie to dosolic do smaku, dodac majeranku, po wylaczeniu zupki dodac lyzke smietany - Jagoda sie tym zajadala, myslalam, ze pochlonie wszystko na raz, ale na szczescie zostalo dla niej na jutro i dla mnie na nedzny talerz...

A ja mialam dzis ogorkowa. Wlalam troche do malej miseczki, wzucilam kilka ziemniaczkow i podziabalam i tak oto Pat po raz pierwszy zjadl "dorosla" zupe. A teraz spi po niej juz ze 3 godziny.:-)

A nasza je zupy dla dorosłyuch, zawsze jak my jemy to odlewamy mała miseczke i śmiało dziamie nawet sama się dopomina:-))

A ja mialam dzis ogorkowa. Wlalam troche do malej miseczki, wzucilam kilka ziemniaczkow i podziabalam i tak oto Pat po raz pierwszy zjadl "dorosla" zupe. A teraz spi po niej juz ze 3 godziny.:-)

U mnie Oliwka miała ostatnio ostre zatrucie goraczka podchodziła do 40 stopni i nie miałam pojęcia od czego jej się tak narobiło. Lekarz pytał czy nie zjadła przypadkiem ogórka lub pomidora, (nie jadła) ale od tamtej pory bardzo jestem uczulona na to aby nie jadła pomidorów ani ogórków ale może z gotowanymi jest inaczej.

Majka o widzisz ja nic nie wiedzialam ze ogorek moze uczulac. O pomidorze to wiem, ale nie przyszlo mi do glowy o ogorku. Na szczescie jak narazie nic nie wyskoczylo nowego u Pata, mam nadzieje ze juz nie wyskoczy.

Tez jestem zaskoczona tym ogrkiem ???? U nas pomidorowka i ogorkowa to wlatuja same do buzki, az sie uszy trzesa !! Pomidor przejdzie w kazdej postaci , mala je uwielbia .

reklama
Cielecina nadal uczula:-(
LeynA pisalas ,ze jest Flora maslo,dla dzieci ze skaza bialkowa tzn ze moge dac malej jak ma uczulenie na bialko mleka krowiego???????

Do góry