reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ja korzystajac z tego, ze mam troszke dni wolnych przez to 3/4 etatu to zaczelam malej gotowac :-) i w sumie niezle mi to idzie, bo Sara wcina jak szalona :-) Robie sobie wiecej i na goraco zakrecam w sloiczkach, tak ze wychodzi mi na 2-3 razy. Wczoraj np. zrobilam jej zupke z cukini z piersia z kurczaka i kasza jeczmienna :-)
Co do warzywek typu kalafior, brukselka, brokuly itd. to Sara zje wszystkie o ile sa z dodatkiem miecha Chyba ma to po mnie - ja tez jestem takim miesozerca :-)
Czekolady jej narazie juz nie daje, bo ja wtedy wysypala po tym prince polo, ale ciekawe, ze po kaszce straciattella z bobovity nic jej nie bylo
Co do warzywek typu kalafior, brukselka, brokuly itd. to Sara zje wszystkie o ile sa z dodatkiem miecha Chyba ma to po mnie - ja tez jestem takim miesozerca :-)
Czekolady jej narazie juz nie daje, bo ja wtedy wysypala po tym prince polo, ale ciekawe, ze po kaszce straciattella z bobovity nic jej nie bylo
co mozna zrobic ze szpinaku bo mam z ogrodka i nie wiem co z tym zrobicmoje dziecko przeprosiło sie z kaszkądzis zjadała 120ml na śniadanie to dla niej baaardzo duzoa na obiad znowu szpinaki może jakas rybka
sandra1982
co mozna zrobic ze szpinaku bo mam z ogrodka i nie wiem co z tym zrobic
Falbala, mozesz zrobic szpinak jako dodatek do mieska i ziemniaczkow albo np. jako farsz do nalesniczkow czy sosik do makaronu :-)
Jak chcesz przepisow to mow :-)
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Falbala, mozesz tez zrobic zupke szpinakowa - tak samo jak szczawiowa - pod koniec gotowania zupy warzywnej czy tam na miesku, jak wolicie, dodajesz sporo posiekanego szpinaku, a potem tylko troche smietany dla koloru i smaku i voila :-) Moja mala uwielbia taka zupke, ale ja robie z mrozonego , bo do swiezego raczej nie mam dostepu. Aha, pyszna jest z jajcem na twardo
pewnie ze chce mam ful na ogrodku i nie wiem co z tym robic ten szpinak to sie jakos przesmarza czy cos??Falbala, mozesz zrobic szpinak jako dodatek do mieska i ziemniaczkow albo np. jako farsz do nalesniczkow czy sosik do makaronu :-)
Jak chcesz przepisow to mow :-)
sandra1982
Ziemniak z sosem szpinakowo-serowym (nie dla alergikow)
Troche mrozonego szpinaku, kawaleczek serka topionego, szczypta soli do smaku oraz ugotowany ziemniak. That's all
A moje dziecko znowu ma wilczy apetyt - zjadla podobno dzisiaj duza zupe jarzynowa i odrazu duzy sloik jagnieciny z warzywami i czyms tam :-) A teraz moja mama szla z nia do domu dac jej deserek :-)
Jak wroce z pracy to dostanie na kolacje parowe i kanapke z pomidorkiem, a po kapieli butla :-)
Troche mrozonego szpinaku, kawaleczek serka topionego, szczypta soli do smaku oraz ugotowany ziemniak. That's all
A moje dziecko znowu ma wilczy apetyt - zjadla podobno dzisiaj duza zupe jarzynowa i odrazu duzy sloik jagnieciny z warzywami i czyms tam :-) A teraz moja mama szla z nia do domu dac jej deserek :-)
Jak wroce z pracy to dostanie na kolacje parowe i kanapke z pomidorkiem, a po kapieli butla :-)
o dzieki ciekawe co z tego wyjdzieZiemniak z sosem szpinakowo-serowym (nie dla alergikow)
zazdroszcze Ci ze Sara tyle moje moja to dziubnie jeden maly sloiczek na obiad 190 ml i juz nie chce pol kanapeczki na posilek nawet calego jogurtu nie zje
sandra1982
Falbala, pokroj go na drobno, daj maselko, troszke soli, poddus do miekkosci i masz baze :-)
Mozesz zrobic zupke tak jak Karoo pisala.
Albo ten sos, o ktorym wspomnialam ponizej.
Mozesz tez zrobic nalesniczki na mleku modyfikowanym i dac szpinak, troszke potartego zoltego sera, zwinac i miec takie nalesniki na slono.
Mozna tez dodac go do klusek - ziemniaki ugotowane i zmielone, jajko, maka ziemniaczana i taki szpinak. Wszystko na oko. Zagniesc. Wrzucac na gotujaca sie wode. Zagotowac, odstawic, zeby doszly.
Mozesz zrobic zupke tak jak Karoo pisala.
Albo ten sos, o ktorym wspomnialam ponizej.
Mozesz tez zrobic nalesniczki na mleku modyfikowanym i dac szpinak, troszke potartego zoltego sera, zwinac i miec takie nalesniki na slono.
Mozna tez dodac go do klusek - ziemniaki ugotowane i zmielone, jajko, maka ziemniaczana i taki szpinak. Wszystko na oko. Zagniesc. Wrzucac na gotujaca sie wode. Zagotowac, odstawic, zeby doszly.
reklama
sandra1982
A jak mala je jajca, to super jest szpinak, jajco w formie sadzonego albo jajecznicy i do tego ziemniaczek z koperkiem i maselkiem.