reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

mimo tego, ze bobovita ma w kaszkach kakao lepiej uważać, Wojtek był bardzo długo uczulony na kakao, najpierw wysypka a później górne drogi oddechowe, czyli kaszel z miodem to samo, mocno uczula:tak:
Alka za to "złote dziecko" jeszcze nic jej nie zaszkodziło, szpinak też już jadła z makaronem:-)

reklama
ja z czekoladą tez jeszcze się wstrzymuje... chociaz przyznam, że kilka razy dałam jej pocmokać kinderka...

ze słodyczy podaje małej ciasteczka nestle lub bobovity, herbatniki, chrupki kukurydziane... no i wczoraj dostała swoją pierwsza mleczna kanapkę... chociaz szczerze mówiąc jeszcze i z jej podaniem wolałabym zaczekać...

moja co do jedzenia to chyba twarda sztuka, jeszcze nie miałam problemów z alergia(odpukać) oprócz wysypki o której pisałam i do tej pory nie wiem od czego mogło to swiństwo byc i czy to nie były potówki:-p

ale tez słyszałam ze kakao i miód to silne alergeny,zreszta jak się karmi piersia to na poczatku nie można ich spożywać, dopiero chyba po 6 miesiącach

A ja dzis pierwszy raz robię małej zupkę kalafiorowa poniewaz nie mieli w warzywniaku brokułów. Mam nadzieję ze bedzie jej smakowalo i żadnych nie przyjemnosci nie będzie po tej zupce bo kalafiora daje pierwszy raz.

moja julia kalafiora nie cierpi!!! wystarczy,że go wyczuje w obiedzie... i jedzenie mamy z głowy... co innego z brokułami- te zjada pod każda postacią

Michasia lubi kalafiora ,brokuly nawet zielony groszek je ze sloiczkow heeeee cale szczescie ze chociaz warzywa moze witaminki:tak:no i miesko prawie codziennie je .
kupilam nowa kaszke ryzowa z jablkiem i gruszka i chyba ok mam nadzieje ze nic nie wyjdzie a smak mniami,tylko kolor taki szarawy przez ryz byla tez z malinami ale nie wiem czy moze? a dzis na obiadek jarzynki z jagniecina Gerber dzis obiad robi heeeeeeeee:-D:-)

moja dzis ze smakiem zjadła cukinie faszerowana a później szpinak z jajkiem i pamedżano:tak:koniec strajku który spowodowany był wyklówającym sie ząbkiem:-)

A Piotrus dzis zastrajkowal z jedzeniem. Sniadaie pomemlal, na obiad tylko spojrzal i juz sie boje, co bedzie z kolacja...

reklama
Ollesia to podbnie jak u nas, Tylko ze u nas to wina pogody bo jest paskudnie goraco. Pat wtedy wogole nie chce jesc obiadkow tylko mleko jedynie i to tez w nie za wielkich ilosciach.

Do góry