reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Mada, u mnie maluch tez czasem pije na raty, to ja wtedy schladzam butle w zimnej wodzie i wsadzam do lodowki, a jak zechce jej sie pic to wystarczy na kilka minut do kubka z ciepla woda:tak:tak robimy i mala swietbnie sie czuje:tak:

reklama
mada78 nie wiem czy to ma znaczenie jakie mleko, ale u mnie jest napisane ze mleko powinno byc wypite w ciagu godziny od zrobienia, (przy takich upalach pewnie mniej) a jesli chcesz zrobic na zapas to odrazu jak zrobisz mozesz trzymac w lodowce do 48 h. Jak Pat nie dokonczy mleka odrazu to ja zawsze do lodowki chowam i potem do tego dorabiam na nastepna porcje. Nigdy mu nic nie bylo.

Wama, mnie tez sie zdarzylo kilka razy podac Sarze mleko, ktore pila np. 2-3godziny wczesniej z dorobiona porcja, ale to bylo na jakichs wyjsciach tylko i tez jej nic nie bylo. Ale generalnie nie powinno sie przechowywac mleka, ktore dziecko juz napoczelo, bo te bakterie sa ze sliny dziecka. Co innego mleko przyrzadzone na swiezo i wsadzone do lodowki, zeby miec gotowe np. na noc.

A moje dziecko nie chce jesc kaszek na slodko! Za nic nie chce ich tknac - poza tymi na dobranoc z hippa w sloiczkach.
Widze, ze ona ma to chyba po mnie - jak konkretny posilek to tylko na slono, slodkie odpada :-)
Wczoraj zrobilam jej grysik na mleku i wtarlam do tego szyneczke drobiowa (wg przepisu mamy mojej, ktora nas takimi specyfikami faszerowala jak bylysmy male, hehe) , bo mialam w kawalku - zjadla cala duza porcje! :-)

z ostanio probowanych nowosci smakuje malej wszystko, co kawasne, sliwki, czeresnie, porzeczki, nie lubi arbuza (po mamie;-)) , placki ziemniaczane, by wcinala o ile by mogla, wiecej niz kawaleczek, "bigosem" z cukini zajadala sie az milo:-)

zrezygnowalam z wieczornej kaszy i teraz dostaje salatke z serem zoltym, jakas wedlina, plus sweza pietrucha, pomidor, oliwa i ziola

Redaktorka, a ta salatke to jej kroisz jakos bardzo drobniutko i warzywa dajesz na surowo?

A ten "bigos" z cukini to jak sie robi?
Prosze o przepis :-D

Moja bardzo lubi tarty zotly serek :-)
A wczoraj wieczorem jadla Almette z ogorkiem i koperkiem :-)

Na sniadanie dzisiaj dalam jej mloda marchewke z hippa (ta od 4 mies.), paroweczke dla dzieci i sok :-)

moje dziecko uwielbia kaszki i kleiki z owocami... ostatnio po prostu "zakochała się" w kaszce mannej podanej z jagódkami:tak: z resztą zauważyłam,że ona w ogóle gustuje potrawach przyrządonych na słodko...

Redaktorka, a ta salatke to jej kroisz jakos bardzo drobniutko i warzywa dajesz na surowo?

A ten "bigos" z cukini to jak sie robi?
Prosze o przepis :-D

Moja bardzo lubi tarty zotly serek :-)
A wczoraj wieczorem jadla Almette z ogorkiem i koperkiem :-)

Na sniadanie dzisiaj dalam jej mloda marchewke z hippa (ta od 4 mies.), paroweczke dla dzieci i sok :-)

ser i wedline kroje w kostke, taka sporawa, niech nie zapomina,ze ma zeby;-) pomidor leci swiezy

przepis na bigos na watku przepisowym:-)

Moja dzis jak sie obudzila mleko drugie sniadanie kaszka ryzowa z jablkiem obiadek ze sloiczka kaszka kukurydziana z gruszkami wiliams w miedzy czasie woda naleczowianka bo taka tylko moze pic z glukoza i butla na noc po soczkach ma srake;-)

świetnie wasze dzieci jedzą, ja też nie narzekam:-)
rano butla mleka, ale mało, potem kromka chleba z czymś (szynka, pomidor, almette, parówka itp.) potem obiad, deser, i kaszka na noc, czasem jeszcze zje danonka i móstwo spija, 1 duży bobofrut jej braknie i ze 3 małe flachy herbatki w ciągu dnia...

no tak to ja nie bede pisac bo przy waszych pociechach to moja nie bardzo ma czym sie pochwalic ..
Bedytko- dajesz alce parowki?????? bo ja tez chcialam sprobowac , ale slyszlam , ze nie jest to najlepsza wedlina dla dziecka

reklama
no tak to ja nie bede pisac bo przy waszych pociechach to moja nie bardzo ma czym sie pochwalic ..
Bedytko- dajesz alce parowki?????? bo ja tez chcialam sprobowac , ale slyszlam , ze nie jest to najlepsza wedlina dla dziecka

Silunia ja też tak słyszałam , w sumie to wiemy z czego sa robione parówki ale mysle że te cielęce można dawać, choć moja za parówkami raczej nie przepada

Do góry