reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Ewa, ja tez jako dziecko na wakacjach mialam zawsze duzy apetycik :-D

Co do posilkow mlecznych to Sara pije duzo mleczka, bo lubi :-) Zjada tez srednio 1-2 posilki na mleku dziennie. No i je ostatnio zupke sloiczkowa (ale papke), a drugie to juz nasz obiad :-)
Dzisiaj np. zjadla piers grillowana z kurczaka, do tego ziemniaki i sos jogurtowy z czosnkiem i swiezym koperkiem :-D Wcinala az sie jej uszy trzesly.
Oprocz tego zjadla na sniadanie 2 kromki z bulki z wedlina drobiowa, brzoskwinie i jablko z biszkoptem (deser z Gerbera), a na kolacje grysik na mleku z bobovity z wtartym jablkiem :-)

pieknie jedza wasze dzieci slicznie ...jeszcze raz gratuluje apetycikow :-D wiecie u nas z jedzeniem cienko , ale staram sie zeby mala chociaz probowala wszystkiego...i na tym na razie sie konczy ;-)

hej Sandra czy te biszkopty nie sa na jajach tego gerbera?????????bo tez bym chciala dac a moja jet uczulona na jajo:no:

ja kupuje hippa z literka A ze niby dla alergikow ale drogie sa teraz wyprobowalam gerber i chyba oki tylko jarzynowa z krolikiem bo to moze najgorsze ze w tych sloiczkach jest np.mleko albo maslo dodane i co dac jej taki ryzykowac maz mowi daj sprobujemy a ja wiem co to swedzaca wysypka albo kupa ze sluzem lub zielona plastelina oj to watek o jedzeniu ups sorki:zawstydzona/y:

Pati, Sara ma jakies dziwne to uczulenie, bo po zjedzeniu chociaz lyzeczki jajka dostaje wysypki na buzi, tzn. takich czerwonych plackow, ktore po jakiejs godzinie znikaja :shocked2:
Normalnie je makarony, w ktorych sklad wchodza jajka, biszkopty, Miskopty, ciastka czasami itp. i nic jej nie jest, wiec nawet nie sprwdzam skladu sloiczkow.

ja kupuje hippa z literka A ze niby dla alergikow ale drogie sa teraz wyprobowalam gerber i chyba oki tylko jarzynowa z krolikiem bo to moze najgorsze ze w tych sloiczkach jest np.mleko albo maslo dodane i co dac jej taki ryzykowac maz mowi daj sprobujemy a ja wiem co to swedzaca wysypka albo kupa ze sluzem lub zielona plastelina oj to watek o jedzeniu ups sorki:zawstydzona/y:
ja mysle ze czasem warto dac cos nowego mimo ze istnieje ryzyko wysypki poniewaz niektore alergeny po jakims czasie przestaja dzialac mowia zeby prowokowac organizm do dzialania a noz sie uda :tak:

dziewczyny....jak dac malej jajko, wczesniej jadla same zoltko i bylo oki a jak cale to nie chce, nie wiem z czym mieszac zeby jadla

Karoo pisala o daniu z majonezem czy naturalnym jogortem...nic z tego, nie chce

z ziemniakami tez nie bardzo chce a do zupy to wtedy zupa blee...nie wiem co kabinowac bo samego tez nie chce jesc

reklama
asmodis - ja nie doradzę, ale chętnie posłucham, co dziewczyny Ci napiszą. Mam ten sam problem, młody zje żółtko tylko, jeśli zmiksuję mu je w zupce...

Do góry