reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

U nas jest rano 270 (samej wody) i z tego mleko z kaszką (4 łyżeczki mleka + 4 łyżeczki kaszki na wodzie) i wieczorem tak samo a w ciągu dnia ok 10 danonek mega, później ok 14-15 zupka duży słoik a ok 17 deserek.

reklama
Majka ale to Oliwka to mlczko z kaszka pije czy je? :)

ja rowniez slyszalam ze tyle mleczka powinnnnno dziecko wypijac - u nas podobnie- okolo 500 -700 mleczka jest w ciagu doby:)

Majka ale to Oliwka to mlczko z kaszka pije czy je? :)

ja rowniez slyszalam ze tyle mleczka powinnnnno dziecko wypijac - u nas podobnie- okolo 500 -700 mleczka jest w ciagu doby:)
Ewka też ok 700/800 ml jeszcze wchłania,
a wogóle to witam nową koleżankę, śliczna ta Twoja niunia:tak::-D

no niestety ale jajek to my nie pojemy, Ewka wysypana jakby w pokrzywy wpadła, dawno juz tak nie wyglądała:no::no::no:

Aga biedna Twoja Ewusia, obywysypka szybko zaszła, przekichane macie z tymi alergiami:no:

jak czytam ile te wasze dzieciaki mleka wypijaja to jestem w :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
moja jak zje 150 rano i 150 wieczorem kaszki to nie lada sukces, mleka to nie tknie chyba że naprawdę pić jej się chce:no: za to nabiał uwielbia, biały i zółty serek, jogurty ale to chyba nie zastapi modyfikowanego prawda??

a ja czytałam/słyszałam, że liczy się ogólna ilość nie ważne w jakiej postaci: czy czyste mleko, czy kaszka, czy serek. ważne, aby ilość się zgadzała :tak:

biedna Ewcia :-(

Piotrka po całym małym Danonku jeszcze nie wysypało, ale cały czas czekam.

aga- przykro mi z powodu ewci!!! oj macie sie z tymi alergiami:no:

moje dziecko wypija na dobę ok 500 ml kaszek/mleka do tego mniej więcej co drugi dzień jakiś jogurcik lub serek...

wędlinkę jada juz codzień (ok 1-2 plasterki)
chlebek (bez skórki) również jest codziennie
kleik kukurydziany na wodzie z połowa słoiczka (co drugi dzień)
soczki ok 300 ml dziennie

i co i rusz wprowadzamy jakies nowości, ale jak do tej pory (na szczęscie) mała wszystko bardzo ładnie toleruje... dzis na obiad podano kluski leniwe..

reklama
ja mam pytanie odnosnie przechowywania jedzenia a mianowicie moze wiecie ile mozna w lodowce przechowywac jak sie np ugotuje ziemniaka i warzywa:eek::eek: w wersji niezmiksowanej np??

Do góry