reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

o kobitki bo co krok to ktoras pisze ze "kaszka" wieczorem "kaszka" rano - ale co to za "kaszka? to taka robiona na wodzie albo na mleczku i podawana lyzeczka ?? czy butla bardziej do picia jakas?

u nas dzieki bogu poki co tez alergii brak.. i mala wszystko wcina co sie jej da :)

aga31 dziekuje za mile slowa i ja Was witam cieplutko :D oj i mam nadzieje eh ze Ewci szybciutko to uczulenie zejdzie:/ a powiedz czy Ty albo Tatus Ewci jakies uczulenia macie ? bo ciagle sie zastanawiam czy to dziedzicznie sie pojawia u dzieci czy tak po prostu ?

dziewczyny wiem ze wspomnialam o tym juz na "zdrowiu" .. ale mala mi cos przestala pic mleczko - tak troszeczke wypije i pozniej gryzie smoczek z butli w buzi ale nie pije i dzis juz tak 3 dzien - za to normalne jedzonko zajada i soczki tez pije ..

macie jakies pomysly skad taka "zmiana" ?

reklama
domiska ja daje kasze zwykla kupna dla dzieci o roznych smakach na mleku modyfikowanym wieczorem przed spaniem lyzeczka albo kasze manne plus owoc bo teraz duzy jest wybor swiezych owocow :-D:-D
A co picia mleka to nie wiem... wazne ze inne rzeczy je moze za duzo jej dajesz w dzien i potem wieczorem jest przejedzona :-D

no wlasnie ze nieeee falbala :p :D ona nawet chyba nawet gdyby nic nie zjadla w ciagu dnia to mleka nie chce pic :D nie wiem co to najpierw myslalam ze to zabki.. a moze i zabki :p
a moze tak sie jej odmienilo ;)

a te kaszke manne to do picia tak? jezu wybaczcie mi te moje glupawe pytania :D ale tu nie ma chyba takich kaszek :D a moze i sa a ja nie wiem?:p

My podajemy błyskawiczne kaszki ryżowe lub kleik kukurydziany na śniadanie lub kolację. Bezmleczne, robione na wodzie. A sypką kaszką manną czasem zagęszczam obiadek :)

Domiska te kaszku tutaj to sa baby cereal. Na przyklad masz gerbera lub beech-nuta kasze manna (barley) kasza z platkow owsianych (oatmeal) i ryzowa (rice cereal) Sa tez wszystkie te kaszki z dodatkami owocow np. banana itp. Kupujesz je w pudelkach. A robisz je na formule. Instrukcje sa na pudelku, albo jak chcesz to robisz 4 oz formuly i dodajesz do tego baby cereal i mieszasz az Ci wyjdzie odpowiednia konsystencja. Jak chcesz karmic lyzeczka to robisz gestsza a jak butelka to rzadsza. Zazwyczaj w butelce trzeba troche dziurke "powiekszyc. Te 4 oz to tylko tak na sprobowanie bo jak mala polubi to robisz tyle ile zje.

oooo Wama dziekiiii za informacje :D no wlasnie tak myslalam ze chodzi o cereal i oatmeal :D te juz jemy :D i te z owockami tez :D no i slyszalam zeby nie dawac ich przez butelke czy cos wiec zawsze jemy gestsza lyzeczka :D

ale widzisz tej kaszy manny nigdzie nie widzialam cosik :)

w sumie tych kaszek ostatnio mniej jemy.. bardziej wlasnie owocki warzywa miesko jakies deserki hihi nawet lody ;) no i mleczko :D

Domiska moja Alka też się na mleko pogniewała, chociaż dzisiaj wypiła z rańca 180ml:szok: a ostatnimi dniami wcale nie chciała, kaszkę jej podaje dwa razy dziennie a poza tym wszystko wcina jak stara:-) dzisiaj na drugie śniadanko miała swojską szarlotkę, zjadła normalny dorosły kawałek;-)

no ladnie szarlotka ...ja ostatnio zrobilam tarte z jablkami ..ale mala tylko na nia spojrzala i odrazu uciekal...a wcale nie byla taka zla :-D

reklama
Do góry