reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Z kulinarnych experymentow;-) : kroje sobie do herbaty cytryne,mala ciagnie mnie za rekaw,i az sie slini na jej widok....:-p mysle sobie, a dam ci sprobowac, skszywisz sie i bede miala spokoj:-p dostala plasterek,wyciumkala,wyssala do cna i skorke wyrzucila,bez mrugniecia nawet jednym okiem, bez maluskiego skrzywienia:szok: chyba potrzebowala wit.C....;-)

reklama
Ja Sarze czesto daje cos polizac, skosztowac itd. Zupka, troche ziemniaczka z sosikiem, owoc itp. Ale eksperymantu z cytryna jeszcze nie robilam :-D Chociaz ostatnio bylo blisko, bo T. juz jej podawal, ale wczesniej dal jej zoltego sera, wiec stwierdzilam, ze za duzo jak na jeden raz :-)

Karoo, a ile Jagodka zjada tych danonkow? Od jakich porcji zaczelas?

Bo w ogole to Wam nie pisalam chyba, ze wprowadzilam malej Bebiko zwykle i nic jej nie bylo po nim, tylko, ze skubana bardzo niechetnie to pila, a kaszkami prawie plula - musialam jej spiewac, zeby jadla kaszki robione na Bebiko. No i wrocilam do Bebilonu Pepti, bo go uwielbia :-) Ale wiem, ze nie ma uczulenia na bialko mleka krowiego.
Miskopty tez wcina, a one oprocz mleka maja make pszenna. No i dalam jej juz kilka razy zupke z maslem z mleka i tez zero reakcji.

ja tez podaje małej miśkopty... ostatnio nawet rozpuściłam jej 2 sztuki w 60 ml mleczka i podałam jako podwieczorek... :tak::tak:

poza tym równiez pozwalam małej poznawac nowe smaki...
próbowała m.in:
jogurtów, owoców cytrusowych, soków pomarańczowych, ananaska, suszonych morelek... no i oczywiście naszych obiadków:tak::tak:

zazdroszczę wam ze wasze dzieci wszystko mogą jeść,ja muszę wszystko zapisywać co zjadła zeby wykryć ewentualny alergen. danonka to chyba jak skończy ze 4 lata:no: masakra. ostatnio dałam jej warzywa z szynką z gerbera a tam jest przecier pomidorowy i chyba po nim aż takie nasilenie tej przekletej wysypki.:-( :-( :-(

Aga, całkiem możliwe. mój mały bardzo ostro zareagował (wysypką) na to że ja zjadłam pomidorówkę... Jeden jedyny raz od porodu i więcej jej nie zjem, dopóki karmię...

Sandra je Ci Pepti bez kłopotów? Moja je bardzo niechętnie i obowiązkowo musimy jej słodzić.

Je bez problemow od samego poczatku jak jej wprowadzilam i bardzo jej smakuje - dziwne to moje dziecko :-D Normalnego mleka teraz nie tknie :-)

Karoo, kupilam malej wczoraj Danonki male i dzisiaj jej dam - zobaczymy czy jej zasmakuja :-)

Aga, a co to za danie z Gerbera to z szynka? Bo jeszcze sie nie spotkalam... A Wy tez jestescie alergikami czy Ewcia jest jedyna? Sorry, ale nie pamietam czy pisalas cos na ten temat.

Sara bardzo lubie zupki i dania z dodatkiem pomidorow. No i bez problemu je juz sloiczki z wiekszymi kawalkami. Kupilam jej wczoraj kilka sztuk powyzej 8. mies. - moze jej nie zaszkodza :-) W sumie sklad niczym sie nie rozni od tych dla mlodszych dzieci.

Je bez problemow od samego poczatku jak jej wprowadzilam i bardzo jej smakuje - dziwne to moje dziecko :-D Normalnego mleka teraz nie tknie :-)

Karoo, kupilam malej wczoraj Danonki male i dzisiaj jej dam - zobaczymy czy jej zasmakuja :-)

Aga, a co to za danie z Gerbera to z szynka? Bo jeszcze sie nie spotkalam... A Wy tez jestescie alergikami czy Ewcia jest jedyna? Sorry, ale nie pamietam czy pisalas cos na ten temat.

Sara bardzo lubie zupki i dania z dodatkiem pomidorow. No i bez problemu je juz sloiczki z wiekszymi kawalkami. Kupilam jej wczoraj kilka sztuk powyzej 8. mies. - moze jej nie zaszkodza :-) W sumie sklad niczym sie nie rozni od tych dla mlodszych dzieci.
sa z gerbera warzywa z szynką w słoiczku 190 ml po 6 m-cu.
my jestesmy alergikami ale bardziej kontaktowymi. ja mam naprzykład uczulenie na sierść,kurz, nikiel ale tylko jak dotknę wziewnie to na mnie nie działa. mogę miec kota albo psa ale nie mogę ich dotykać.M też cos tam przeszkadza no i on ma nietolerancje laktozy i azs.

reklama
U nas w rodzinie (z mojej strony i ze strony P.) tez jest sporo alergikow (moja babcie dopadlo w wieku ok. 78 lat :szok:), ale ja i Piotrus jakos sie trzymamy. P. nosi ze soba na stale taka mala apteczke- wpycha mi ja nawet do torebki, jak gdzies wychodzimy i wygladam, jakbym wyjezdzala na tydzien...
Jeszcze po zadnym jedzonku Piotrusia nie wysypalo, ani nie mial brzydkiej kupy, ale jestem bardzo ostorzna. Ale ciasteczek, Danonkow i egzotycznych owocow jeszcze nie probowal. Raz tylko moja durna sasiadka wepchnela mu na sile batonik czekoladowy do buzi. :wściekła/y:

Do góry