reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A czy ktoras z mam robi cos z Misiowym Ogrodkiem???

Ja wczoraj zrobilam puree z ziemniakiem i dynia na wodzie i co prawda maly zjadl ponad 200 ml, ale dla mnie to bylo takie nijakie to jedzenie. Czy mozna do tego dac np. indyka ze sloiczka gerbera??? i ile tego indyka dac? pol sloiczka???

No sama nie wiem.
ja daję z mlekiem jako drugie danie.njpierw o 13 zupka a potem o 16 misiowy ogródek na mleku.na wodzie tego nie robiłam bo wydaje mi sie ze to musi byc niezbyt smaczne.

reklama
My Misiowy Ogrodek jemy codziennie ok. 17:00. Teraz mamy ten ze szpinakiem. Robie jej zawsze na mleku, bo na wodzie to juz kompletnie nie ma smaku :-)
Sara bardzo lubi.

Co do mieska to chyba ostatnio przesadzilam, bo mialam zupke kalafiorowa i dalam jej do niej caly sloiczek indyka z Gerbera i wciela wszystko...Nie wiedzialam, ze mozna tylko ok. 50g :no:

A T. dal wczoraj Sarze przy sniadaniu kawalek zoltego sera - zobaczylam dopiero w momencie jak moje dziecko juz przezuwalo... Smakowalo jej - normalnie ja naciaga przy wiekszych kawalkach, a to pomuldala i polknela.
Ech te chlopy... Cytryne chcial dac jej jeszcze polizac, ale juz sie zbuntowalam, zeby nie przesadzal :-)

niestety my tu misiowego ogrodka nie mamy...nawet nie wiem jakiego odpowiednika mialbym szukac
a co do tatusiow i ich kulinarnych eksperymentow to szkoda gadac...u nas na szczescie po kiwi nic nie bylo...ale wiecej nie bedziemy probowac ;-)

tak pozatym to bardzo ladnie wasze dzieci jedza ;-) u nas troche lepiej , ale nie za duzo

ja daję z mlekiem jako drugie danie.njpierw o 13 zupka a potem o 16 misiowy ogródek na mleku.na wodzie tego nie robiłam bo wydaje mi sie ze to musi byc niezbyt smaczne.

Potwierdzam ;-) Ja raz spróbowałam zrobić go na wodzie i dodać do obiadku, gdy Nati miał etap niejadkowania. Kaszki jadł, więc sądziłam, że w ten sposób mu "przemycę" obiadek, bo przecież to prawie kaszka ;-) No, ale nie tknął nawet...

a ja misiowy ogródek dodaje do obiadku, tak ze 2-3 razy w tygodniu ... robie ok 80 ml (na samej wodzie) i dodaje do tego mięsko lub żółteczko z jarzynkami... małej bardzo to smakuje...

a ja misiowym ogródkiem zagęszczam zupki, bo Alka w dalszym ciągu tylko gęste smakuje, no i była u nas nowość: skórka chleba na śniadanie wielkanocne, pięknie pomuldała i nawet trochę zjadła:-D

A moje dziecie calkowicie odrzucilo cyca w ciagu dnia :baffled: Ostatni raz cyca je kolo 6-7, a potem dopiero o 19-19.30... No i zeby jej ciagle owocow nie dawac to wprowadzilam serki homogenizowane - kupilam danonki, ale sie okazaly za male, wiec musialam kupic te wieksze, ale wzielam tez inne serki, zobaczymy, powoli jej zaczne dawac, no i jogurty tez sprobuje. Teraz moje dziecie ma taki rozklad dnia:
6-7 cyc
8.30-9 kaszka mleczno-ryzowa
11-11.30 owoc lub serek (raczej owoc, serek raczej po poludniu)
13 - cyc przy dobrych wiatrach (czyli raz w tygodniu jak dobrze pojdzie...), ale nie liczylabym wiec zazwyczaj dostaje chrupki albo herbatniki i picia wiecej wypija
15 obiadek
17-17.30 serek
19-19.30 cyc, najczesciej dwa, a potem juz nocne zarcie, kolo 23 butla mleka z kaszka, dzisiaj dostanie takie gestsze, bo mam w koncu smoczek do kaszki :-) W nocy cyc ze trzy razy.

reklama
Karoo bardzo rzadko w takim razie karmisz piersia, nie zanika Ci pokarm??, bo ja tego się boje że jak będę karmić 2xna dobę to pokarm zaniknie a wtedy kaplica:no:

Do góry