reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Moja mięsożerna córa codziennie ma zupkę z mięskiem, bo innej nie je. Podaję jej mięsko już dawno. A co do słoiczków - zabierz to, co najbardziej lubi i oblicz ile codziennie zjada, pomnóż przez liczbę dni na wczasach i tyle bierz. Każde dziecko jest inne.

reklama
Ola ja właśnie od niedawna zaczęłam robiż zupki na wywarze z królika ( po prostu gotuję mięsko a do tego dodaję jarzynki i potem miksuję ). Królika mamy od wujka więc jest to pewne mięsko, także uznałam, że chyba juz można :)

martula pisze:
Moja mięsożerna córa codziennie ma zupkę z mięskiem, bo innej nie je. Podaję jej mięsko już dawno. A co do słoiczków - zabierz to, co najbardziej lubi i oblicz ile codziennie zjada, pomnóż przez liczbę dni na wczasach i tyle bierz. Każde dziecko jest inne.

Asik - nic dodac nic ujac z tego co Martula napisala... a poza tym mysle ze za granica tez sa sloiczki z jedzonkiem :p ;D :D ;D

Witam

A moja Niśka od paru dni zaczęła wydziwiać: nie chce pić mleczka z kaszką z butelki :-( musze jej dawać łyżeczką (no ale wtedy 1/4 laduje na śłiniaku, foteliku i okolicy) Nie pociągnie ze smoczka i już - krzyczy, płacze, złości się - moze to dziąsełka i ząbki kolejne.

Mięsko - podaję jej co drugi dzień - jeden dzień obiadek bezmięsny z żółtkiem, drugi dzień obiade z mięsem.
Kupki robi codziennie, niekiedy nawet dwie na dzień - w postaci plasteliny są :-)

Pozdrawiam

nam tez bardzo spodobały się chrupki kukurydziane.

a od 2 dni jemy indyczka w zupie i kupka nam się "zatrzymała", chyba sie musi maleńki brzusio przyzwyczaić...

u nas chrupki tez wchodza, zawsze je rozmamle i zostaje w racze taka papka ;) a co jeszcze mozna dawac do raczki na masaz dziaselek przy okazji?

i jakie herbatki lubia wasze dzieci? moze sie zainspiruje.

Ana ja podaje uspokajajaca hipp, ostatnio malinowa bobovity ale ta herbatka to chyba blad na takie upaly bo rozgrzewajaca jest ::) wiec jaka najlepiej ??? rumiankowa czy owocowa ??? zeby dobrze gasila pragnienie ;)

na masaz dziaselek oprocz chrupek kukurydzianych u Nas idqa jedynie gryzaki - najlepiej z lodowki tylko ciagle zapominam je tam wkladac :p

w Mamo juz jestem - ostatnim juz przed przerwa wakacyjna bylo o owockach, arbuza juz mozna podawac ! truskawek natomiast nie - dopiero po roku, co ciekawe mowili, ze maliny tez mocno uczulajace dlatego nie czestowac, co one w takim razie robia w sloiczkach od 4 m-ca ??? no i lody traktowane jako przyjemnosc po skonczeniu roczku ;)

czesc
podaje malej sliwki suszone(sama je przyzadzam) no i dzisiaj byla ladna kupka, a tak zawsze sie meczyla.
co do picia w czasie upalow moim zdaniem najlepsza jest czysta, przegotowana woda.ja jak jest goraco podaje coreczce raz dziennie soczek i wode ile tylko zdola wypic.

reklama
a ja dalam maline dzisiaj  ::) ::)

Ana my herbatke pijemy z hippa:
malinowa z dzika roza i owoce lesne z ziolami

a na pragnienie polecam soczki z bobovity z ziolami te nowe np.jablko z mieta  :) jest swietny

Aanes
moj synek zjadl na obiadek kurczaka ze sliwkami i zrobil dwie kupy ;D ;D a srednio robi jedna na 4-5 dni ;D ;D

a wogole to dalam dzisiaj malemu jabluszko tarte z pokruszonymi platkami kukurydzianymi i wpylil wszysciutko znaczy polowe jabluszka ;D ;D a normalnie jest anty do deserków tylko gruszki mi pasuja jeszcze ;D

Do góry