reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Moja mięsożerna córa codziennie ma zupkę z mięskiem, bo innej nie je. Podaję jej mięsko już dawno. A co do słoiczków - zabierz to, co najbardziej lubi i oblicz ile codziennie zjada, pomnóż przez liczbę dni na wczasach i tyle bierz. Każde dziecko jest inne.

reklama
Ola ja właśnie od niedawna zaczęłam robiż zupki na wywarze z królika ( po prostu gotuję mięsko a do tego dodaję jarzynki i potem miksuję ). Królika mamy od wujka więc jest to pewne mięsko, także uznałam, że chyba juz można :)

martula pisze:
Moja mięsożerna córa codziennie ma zupkę z mięskiem, bo innej nie je. Podaję jej mięsko już dawno. A co do słoiczków - zabierz to, co najbardziej lubi i oblicz ile codziennie zjada, pomnóż przez liczbę dni na wczasach i tyle bierz. Każde dziecko jest inne.

Asik - nic dodac nic ujac z tego co Martula napisala... a poza tym mysle ze za granica tez sa sloiczki z jedzonkiem :p ;D :D ;D

Witam

A moja Niśka od paru dni zaczęła wydziwiać: nie chce pić mleczka z kaszką z butelki :-( musze jej dawać łyżeczką (no ale wtedy 1/4 laduje na śłiniaku, foteliku i okolicy) Nie pociągnie ze smoczka i już - krzyczy, płacze, złości się - moze to dziąsełka i ząbki kolejne.

Mięsko - podaję jej co drugi dzień - jeden dzień obiadek bezmięsny z żółtkiem, drugi dzień obiade z mięsem.
Kupki robi codziennie, niekiedy nawet dwie na dzień - w postaci plasteliny są :-)

Pozdrawiam

nam tez bardzo spodobały się chrupki kukurydziane.

a od 2 dni jemy indyczka w zupie i kupka nam się "zatrzymała", chyba sie musi maleńki brzusio przyzwyczaić...

u nas chrupki tez wchodza, zawsze je rozmamle i zostaje w racze taka papka ;) a co jeszcze mozna dawac do raczki na masaz dziaselek przy okazji?

i jakie herbatki lubia wasze dzieci? moze sie zainspiruje.

Ana ja podaje uspokajajaca hipp, ostatnio malinowa bobovity ale ta herbatka to chyba blad na takie upaly bo rozgrzewajaca jest ::) wiec jaka najlepiej ??? rumiankowa czy owocowa ??? zeby dobrze gasila pragnienie ;)

na masaz dziaselek oprocz chrupek kukurydzianych u Nas idqa jedynie gryzaki - najlepiej z lodowki tylko ciagle zapominam je tam wkladac :p

w Mamo juz jestem - ostatnim juz przed przerwa wakacyjna bylo o owockach, arbuza juz mozna podawac ! truskawek natomiast nie - dopiero po roku, co ciekawe mowili, ze maliny tez mocno uczulajace dlatego nie czestowac, co one w takim razie robia w sloiczkach od 4 m-ca ??? no i lody traktowane jako przyjemnosc po skonczeniu roczku ;)

czesc
podaje malej sliwki suszone(sama je przyzadzam) no i dzisiaj byla ladna kupka, a tak zawsze sie meczyla.
co do picia w czasie upalow moim zdaniem najlepsza jest czysta, przegotowana woda.ja jak jest goraco podaje coreczce raz dziennie soczek i wode ile tylko zdola wypic.

reklama
a ja dalam maline dzisiaj  ::) ::)

Ana my herbatke pijemy z hippa:
malinowa z dzika roza i owoce lesne z ziolami

a na pragnienie polecam soczki z bobovity z ziolami te nowe np.jablko z mieta  :) jest swietny

Aanes
moj synek zjadl na obiadek kurczaka ze sliwkami i zrobil dwie kupy ;D ;D a srednio robi jedna na 4-5 dni ;D ;D

a wogole to dalam dzisiaj malemu jabluszko tarte z pokruszonymi platkami kukurydzianymi i wpylil wszysciutko znaczy polowe jabluszka ;D ;D a normalnie jest anty do deserków tylko gruszki mi pasuja jeszcze ;D

Do góry