reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

aOLA ja jeszcze Ewie nie dałam sinlaku  ;) tylko kleik na moim mleczku z jabłuszkiem  ;)

Joee pewnie że możesz go podać on jest bardzo smaczny smakuje jak płatki kukurydziane  :D ;)

reklama
Didi ale po jabluszku kupka powinna sie pokazac jak Oskar przeciąga i ie robi dlugo to daje mu jabluszko i kupa jak malowana ;D

To zdam raport co u nas. Jutro mina 2 tyg. od zadebiutowania przez nas jedzenia stalych pokarmow. Ale i tak praktycznie u nas sam cyc, bo Kubus zjada baaaardzo malo tego nowego jedzonka (dotad dostawal marchewke, brokul, dynia z ziemniakami, marchew z ziemniakami). Dla przykladu wczoraj i dzis zjadl po pol sloiczka malego Gerbera - wiec po ok. 40g - co to jest dla takiego chlopa. No i jadl, ale w sumie to rewelacji nie bylo, nawet musialam w niego troche wmuszac. Moze to byc kwestia zabkowania, bo przy cycku tez troche marudzi po zaspokojeniu pierwszego glodu.
Na razie nie martwie sie tym, ze tak naprawde to nawet pol jednego posilku dziennie nie stanowi stale jedzenie, ale przeciez po ukonczeniu 6 miesiecy bedzie juz musial zjadac wiecej, bo cyc to bedzie za malo. Teraz wlasnie usiadlam do netu, bo maly spi, aby poczytac jakies madre artykuly na temat zywienia niemowlat karmionych do 6 miesiaca wylacznie piersia.

A co sie tyczy kupek ;) - to mimo, ze Kubus zjada tak malo stalych posilkow jego kupa robi piorunujace wrazenie ;) Konsystencja jest nadal podobna do kupek wylacznie cyckowych, ale zapach... ech :D Nie wiem jak to ujac slowami, wiec moze sobie daruje :) No i zmniejszyla sie ich ilosc. Wczesniej bylo z 6 dziennie, a teraz sa 2-3.

Pozdrawiam,
Agnieszka

reklama
Do góry