reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

A Miki najbardziej lubi śliwki hippa i jabłko z bananem bobovity. Odruch wymiotny ma jak mu podam jakąś kaszke przygotowaną na jego mleczku. Z kolei te mleczno-ryżowe wcina ładnie. Z obiadków najbardziej lubi króliczka :laugh: :laugh: :laugh: .

I takie dzienne menu wygląda następująco:

8-9 kaszka z owocami 130 ml
11-12 mleko 150 ml
14-15 obiadek cały słoiczek
16-17 mleko 150 ml
20 - mleko 150 ml
24 - mleko 120 ml
Wydaje mi się, że je mniej niz Wasze dzieciątka....Ale chyba mu to wystarcza... :p

reklama
Beatka ale budzi sie w nocy na mleko? bo Stas jak wypije mleko ok 19 zaraz potem idzie spac i spi tak do 5, potem mleczko i to sporo (ok 210-240) i spi dalej do 7

to musze sprobowac sliwek Hippa, na razie mailam Gerbera, Stas lubi wszystko od Hippa.

Beatka moja Ada nie je raczej wiecej niz Miki, moze nawet mniej ::)
tez nie probowalam sliwek - wydawalo mi sie, ze ciezkie :p ale chetnie zaserwuje cos nowego :)

Zdanka jak tam debiut kaszkowy? Mojemu małemu posmakowało ale zjadł tylko ok 60ml i więcej nie mógł Jak u Ciebie?
Pati mango avokado rany u nas takich specjałów dla maluszków to nie ma (słoiczkowych)

dzismamy debiut w gotowanej (przez tatusia) zupce ;D

aOLA a dziękujemy bardzo dobrze na jeden raz zjada40mlkaszki na moim mleczku +do tego pół słoiczka jabłuszka i poprawia cycem  :)

a i dziś był debiut marczeweczki Ewa zjadła cały ten mały słoiczek gerbera nie wiem czy dobrze zrobiłam że tyle dostała na pierwszy raz ale ona aż się trzęsła  :p
ciekawe do której po takiej kolacji pośpi ;)

Zdanka mi lekarka powiedziała że nie robi sie Sinlacu na mleku tylko na wodzie ??? czemu robisz na swoim mleku?cos więcej wiesz?

Ola
chyba masz rację Sinlac tylko na wodzie się robi ( kiedyś trochę sie zastanawiałam nad sinlaciem jak chciałam zagęszczać mleko na ulewanie Maksa, tylko wtedy jednak Nutriton kupowałam ale to troche podobne produkty są, tyle, że właśnie sinlacu z mlekiem nie wolno mieszać)

A my z nowości...jemy starte jabuszko + gruszka też starta smakuje bardzo......

aOLA ojjjj bardzo mi przykro że mnie niedokładnie czytasz ;) już dwa razy ci pisałam że jadnak nie podaje sinlaku tylko kleik w ostatnim poście się tylko się walnełam i napisałam zamiast kleik kaszka

reklama
Ana - Mikolaj jak wypije mleczko o 24 to sie budzi doppiero o 7-8. Ale wtedy z reguły nie jest jeszcze glodny...Wcina dopiero jakies 120 ml kaszki po godzinie od przebudzenia...

Joeey - to Miki pewnie podobnie do Ady wcina, tyle, ze ada jest dziewczynką...

Do góry