reklama
mamaCyprysia
Fanka BB :)
ja ostatnio tez dostala paczki z nestle chyba i byl poradnik-ktory dostalam juz wczesniej do skrzynki w kopercie,kaszki,deserek,soczek(z plesnia gratis),obiadek.dzien pozniej znowu dostalam koperte z kolejnymi kaszkami.probek kaszek mam chyba z 10
Cyprys teraz najbardziej lubi dynie
na obiad najlepsza dynia z ziemniaczkami a na deserek z jablkiem
Cyprys teraz najbardziej lubi dynie
na obiad najlepsza dynia z ziemniaczkami a na deserek z jablkiem
sylwiaczek81
Zaciekawiona BB
Witam!
Moja Oliwia ma 4 m-ce i 15 dni. Zaczynamy bawić się we wprowadzanie nowości do mlecznej dietki. Dziewczyny czy możecie Nam pomóc, podpowiedzieć co i jak? Tzn. wiem, że nowości wprowadza się w rozstępach czasowych ale od czego najlepiej zacząć?
Pozdrawiamy
Moja Oliwia ma 4 m-ce i 15 dni. Zaczynamy bawić się we wprowadzanie nowości do mlecznej dietki. Dziewczyny czy możecie Nam pomóc, podpowiedzieć co i jak? Tzn. wiem, że nowości wprowadza się w rozstępach czasowych ale od czego najlepiej zacząć?
Pozdrawiamy
bartyś
Fanka BB :)
Sylwiaczku ja akurat Ci nie pomogę, bo mój Kamil nie chce jeść niczego poza mlekiem, a zaczęłam od marchewki ( w słoiczku Bobovity ). Myślę, że to jest sprawa bardzo indywidulana bo każemu dziecku co innego zasmakuje, ale osobiście wiele razy czytałam, że powinno się zaczynać od owocków a nie od warzyw, tak jak ja zrobiłam
Ale tak jak mówię, muszą się wypowiedzieć dziewczyny, których Szkraby ładnie jedzą
Ale tak jak mówię, muszą się wypowiedzieć dziewczyny, których Szkraby ładnie jedzą
sylwiaczek81
Zaciekawiona BB
niom, to dziękuję narazie niestety nie popiszę i nie poczytam Was, bo strasznie marudzimy- jesteśmy po szczepieniu :-[
SYLWIACZEK moja Olivka zaczela jesc nowosci jak miala mniej wiecej tyle co twoja. ja zaczelam od jabluszka ze sloiczka potem byly banany rowniez ze sloiczkow a teraz zaczynam wprowadzac coraz wiecej nowosci np;dynie z ryzem, marchewke z ziemniakiem a ostatnio nawet platki z mlekiem oczywiscie wszytko ze sloiczkow bo nie mam czasu na gotowanie. zreszta jak zdecydujesz sie na sloiczki to wszedzie jest napisane od ktorego miesiaca mozna podawac.ja juz teraz bede malej zapodawac stopniowo surowe owoce ,corci wszystko smakuje! pozdrawiam!
kurcze .... teraz dopiero do mnie dotarlo ze te niejadki to wszystkie z 8 grudnia.... Chociaz moja LEnka to w sumie sie znowu jadkiem stala, ale z butli to nie chce ostatnio nic a nic pic....tylko cycus. A ja mam jej dawac bebilon pepti 2 i odlozyc piers na bok.....ALe na razie nie odkladam piersi na bok a odlozylam bebilon Zauwazylam ze jak tylko Lena je cos oprocz mleka to ma dobre kupki, jak je tylko moje mleko to kupki masakra - katar nie kupki. Wiec teraz daje jej juz warzywka, moje mleko i obaczym. JAk znowu bedzie nie tak w temacie gownianym to w koncu dam ten bebilon.
Wandzia przypomnij mi czemu Ty bebilon dostalas dla Paulinki? I czy na to na co dostalas pomogl?
Wandzia przypomnij mi czemu Ty bebilon dostalas dla Paulinki? I czy na to na co dostalas pomogl?
Pamcia - Paulinka miala dostawac Papti, bo jest podejrzenie alergii, ale wystapil tez jakis wirus w posiewie no i zobaczymy co dalej. Narazie papti nie pije, bo zmusilam swoje cycki do wiekszej produkcji. Odpukac pupa coraz ladniejsza, sluzu tez nie ma i wyglada na to ze jest coraz lepiej. Teraz jest troszke chora i jest na bactrimie - takze jutro zawoze znowu kupke na posie i zobaczymy. Jezeli juz wszystko bedzie ok i okaze sie ze to nie alergia, to zaczne jej podawac rozne inne smakolyki - nie wiem czy na tym blleeee pepti czy zaryzykuje czegos innego
Bartys, a dlaczego nalezy zaczynac od owocow a nie od warzyw? W przeciwienstwie do Ciebie, wszedzie czytam i slysze, zeby wlasnie zaczac od warzyw. Po pierwsze maja wiecej witamin niz owoce, a juz w ogole np. jablko ma ich b. malo, a po drugie owoce sa slodsze a tym samym chetniej zjadane, i jak dziecko przyzwyczai sie do slodkosci to pozniej ciezej jest je przekonac do rzeczy mniej slodkich, czyli np. warzyw.
Dziewczyny, byc moze zadebiutujemy z pierwszym powaznym posilkiem w ten weekend. Jak myslicie, czy jak Kubus bedzie od razu chcial wciagnac caly sloiczek marchewki Gerbera to moge mu na to pozwolic, czy powinnam mu ograniczyc do kilku lyzeczek?
Pozdrawiam,
Agnieszka
Dziewczyny, byc moze zadebiutujemy z pierwszym powaznym posilkiem w ten weekend. Jak myslicie, czy jak Kubus bedzie od razu chcial wciagnac caly sloiczek marchewki Gerbera to moge mu na to pozwolic, czy powinnam mu ograniczyc do kilku lyzeczek?
Pozdrawiam,
Agnieszka
reklama
Agnesa-niekoniecznie trzeba dawac dzidziusiowi pierwsze warzywa ja zaczelam od jabluszka i mala rowniez chetnie zjada warzywa, wydaje mi sie ze to tylko zalezy od ciebie co podasz pierwsze. a co do ilosci to mysle ze skoro dopiero zaczynasz to powinnas raczej zaczac podawac stopniowo i obserwowac malego czy nie bedzie mial alergi, nie sadze zeby dzidzia od razu zjadl caly sloiczek.
pozdrawiam!
pozdrawiam!