reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Mi doktorka na poczatek zalecila zupke ziemniaka i marchewki z odrobina pietruszki i kaszke bezmleczna z startym jablkiem.Czyli i owoce i warzywa na raz ::)

reklama
Agnessa, nam kazali zacząc od marchewki i od pół słoiczka przez 4 dni. Ale teraz daje ok 5 łyzek i tylko przez 3 dni.

A i mam pytanko, czy któraś karmiąca piersią mamusia, daje już dwa posiłki niemleczne czy nadal tylko same obiadki?

Agnesa ja zaczynalam od soczku z marchwi (ale marchwe byla eko od znajomego faceta ze wsi), potem dalam jablko Gerbera i bylo ok. Jadl potem z checia warzywka. Radzilabym na poczatek po pare lyzeczek, tak dla smaczku, bo w koncu to cos nowego dla jelitek ;) Teraz zajada wszystko od Hippa :D

Dziewczyny robicie mleczko i zarazem kaszki na wodzie z kranu czy mineralnej

Jak na mineralnej to czy ja przegutowujecie ??? Bo ja do tej pory robilam na ŻywiecZdrój ale jej nie gotowałam az dostalam dzisiaj odp. z serwisu Nestle że nawet mineralą nalezy przegotować :( nie dziwne to to ??? zreszta sama nie wiem

ja robie na Żywcu i przegotowuje. Acha i mam świetny spsosób na zaparcia (Stas mial ostatnio po miesku) jablko podziabac widelcem i podgotowac z odrobina wody i taka papke dawac - efekt po pol godziny. My mielismy jazdy ostatnio wlasnie po jagnieciu, prezyl sie przy kazdej kupce i produkowal kozie boby. Teraz daje tylko wlasne zupki i wlasnie to jablko.

Bardzo rzadko tutaj zagladam wiec niewiem moze juz pisałyscie o tym, mianowicie czy dajecie dzieciaczkom biszkopty?

ja nie bo te bezglutenowe są od 10 m-ca a gluten to chyba po 12
ale sa mamusie co dają :laugh: :laugh: :laugh:

polizac sie biszkopta nie da ;) :p :laugh: :laugh: :laugh: a więcej narazie nie chce a kawałek- to boje się że sie zakrztusi

Sorbek ja wczoraj dałam pierwszy raz połozyłam biszkopta na talerzyku polałam sokiem jabłkowym i Filiponek zajadał aż sie trząsł zjadł dwa bo wiecej sie bałam dac ale zrobiła sie z nich taka papka wiec śmiało mu dawałam ;D :laugh:

reklama
no niezły pomysł z tym namoczeniem nie wpadłam na to :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry