reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Mi doktorka na poczatek zalecila zupke ziemniaka i marchewki z odrobina pietruszki i kaszke bezmleczna z startym jablkiem.Czyli i owoce i warzywa na raz ::)

reklama
Agnessa, nam kazali zacząc od marchewki i od pół słoiczka przez 4 dni. Ale teraz daje ok 5 łyzek i tylko przez 3 dni.

A i mam pytanko, czy któraś karmiąca piersią mamusia, daje już dwa posiłki niemleczne czy nadal tylko same obiadki?

Agnesa ja zaczynalam od soczku z marchwi (ale marchwe byla eko od znajomego faceta ze wsi), potem dalam jablko Gerbera i bylo ok. Jadl potem z checia warzywka. Radzilabym na poczatek po pare lyzeczek, tak dla smaczku, bo w koncu to cos nowego dla jelitek ;) Teraz zajada wszystko od Hippa :D

Dziewczyny robicie mleczko i zarazem kaszki na wodzie z kranu czy mineralnej

Jak na mineralnej to czy ja przegutowujecie ??? Bo ja do tej pory robilam na ŻywiecZdrój ale jej nie gotowałam az dostalam dzisiaj odp. z serwisu Nestle że nawet mineralą nalezy przegotować :( nie dziwne to to ??? zreszta sama nie wiem

ja robie na Żywcu i przegotowuje. Acha i mam świetny spsosób na zaparcia (Stas mial ostatnio po miesku) jablko podziabac widelcem i podgotowac z odrobina wody i taka papke dawac - efekt po pol godziny. My mielismy jazdy ostatnio wlasnie po jagnieciu, prezyl sie przy kazdej kupce i produkowal kozie boby. Teraz daje tylko wlasne zupki i wlasnie to jablko.

Bardzo rzadko tutaj zagladam wiec niewiem moze juz pisałyscie o tym, mianowicie czy dajecie dzieciaczkom biszkopty?

ja nie bo te bezglutenowe są od 10 m-ca a gluten to chyba po 12
ale sa mamusie co dają :laugh: :laugh: :laugh:

polizac sie biszkopta nie da ;) :p :laugh: :laugh: :laugh: a więcej narazie nie chce a kawałek- to boje się że sie zakrztusi

Sorbek ja wczoraj dałam pierwszy raz połozyłam biszkopta na talerzyku polałam sokiem jabłkowym i Filiponek zajadał aż sie trząsł zjadł dwa bo wiecej sie bałam dac ale zrobiła sie z nich taka papka wiec śmiało mu dawałam ;D :laugh:

reklama
no niezły pomysł z tym namoczeniem nie wpadłam na to :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry