reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Pamciaw, jaki masz laktator? Trzymam kciuki! Nam sie udalo, maly ostatnio malo ciagnal szczegolnie przed poludniem, ale na razie nie moge narzekac na brak mleczka, chociaz sa dni lepsze i gorsze i nie wiem od czego to zalezy. Poki co jestesmy na samym mleku, bo maly robi duze kupki i przybiera ladnie na wadze.

Pozdrawiam,
Agnieszka

reklama
Joeey trzęsło go trochę ;D ale jadł Spuściłam do tej zupki troche swojego mleczka bo czytałam że tak lepiej dziecku smakuje

mam dwa. Medeli elektryczny i reczny Aventu. A co? Jakies masz podpowiedzi dla mnie? zawsze chetnie przeczytam...Ja mialam jeszcze na poczatku zeszlego tyg mnostwo mleczka...Zalatwilo je Lenki opieszalosc w jedzeniu i przespane 2 noce. Niesamowite jak to blyskawicznie idzie. Ale wiecie co? Jak po to zeby karmic piersia  musze to robic rowniez noca jak pojde do pracy to ja dziekuje za ten interes. Az tak nawiedzona nie jestem. Jak pisalam kiedys karmienie piersia dto dla mnie dobro dziecka ale wielka wygoda. A skoro wygoda to nijak sie ma nocne wstawanie po powrocie do pracy do wygody....Czuje ze to juz ostatnie dni naturalnego karmienia. Tym bardziej ze jednak potwierdzilam w kolejnym (tym razem amerykanskim wiarygodnym) zrodle ze najwazniejsze sa pierwsze 3 miechy a to dlatego ze przeciwciala przechodza tylko pierwsze 3 miechy. Pozniejsze karmienei piersia jest zalecane tylko z uwagi na dobra tolerancje mleka matki. Ale benefitow zdrowotnych typu przeciwciala juz nie ma. No i Lenka niestety zaczela zjezdzac w dol z waga.....:( WAzyla wczoraj 5660....:(

joeey...wedlug moich doswiadczen i moich kubkow smakowych bobovita jest niedobra ..mi jak i Albertowi smakuje hipp i gerber..ale jabluszko wolimy z hippa a reszta to juz jak leci..:D..

a dzisiaj Alutkowi dalam gruszke wiliamsa z hippa i nie smakowala mu..za to pozniej dostal obiadek ..gotowalam zuple i zmiksowalam mu wazywka z rosolku no i wszamal a pozniej dodalam kurczacczka i troszke ryzu i tez jadl..:D

Ja na razie się przygotowuję. Kupiłam dziś masę słoiczków. Miałam zrobiony jadłospis na 24 dni na podstawie informacji ze stronek hippa, gerbera i nurticii, ale wszysko wzieło w łeb, bo połowy rzeczy nie mieli w sklepie. W dodatku wpadłam na moja siostre, a w tą jakby diabeł wstapił jak powiedziłam co kupuje i zaczeła mi wkładac do koszyk awszytsko co było od 4 miesiaca. troche teraz to bez składu wyszło, ale zapasy mam na dwa miesiace niemalze. Bo ja sie zawsze dam tej mojej siostrze nakrecic (ale w sumie starsza jest i dużo większa ::)). KOrci mnie, zeby dac małej tę marchewkę, ale z drugiej strony już mi tylko tygodnia brakuje, by karmić wyłaćznie piersią pełne 5 mięsiecy. A poza tym to wydaje mi się, ze mało kto jeszcze nie poczestował swojego dzieciaczka jakimś rarytaskiem. Pzryznać się kto został na placu laktacyjnego boju?

Moje dziecie jadło dzis pierwszy raz jarzynową i normalnie obiema raczkami mnie łapała żebym jej dawała i cały słoiczek wytrażoliła ( nie wiem jak to sie pisze)

klucha my jak narazie tyklko cyc cyc cyc  ;D
a nie powiem korci mnie że by jej dać no ale czekam aż skończy 6 miesięcy narazie tylko podczytuje ten wątek
raz tylko dostała odrobinke jabłuszka na czubeczku łyżeczki bo byłam ciekawa jej reakcji ale to się nie liczy  ;)

My dajemy polizać wszystkiego nie jesc tylko polizać np kiwi dał Bartek ostatnio i zrobiła podkówę nie chciała a czekoladę to było to smakowało jak tralala ale niestety pilizała ociupinkę i dośc

Zdanka ja tez tylko cyc :) a ola ma juz ponad 5 miesiecy :) jutro dam jej na czubeczek lyzeczki soczku bobofruta i zobacze reakcje ::)

reklama
Laski jak nie musicie to ja Wam bede dopingowac w dawaniu tylko cyca. Dalam Lence jabluszko ale po prostu nie mialam jej czego dac....Chetnie bym ja tylko piersia karmila do konca 6 miechow.....No ale sila wyzsza, choc jeszcze nie poddalam sie! ;)

Do góry