reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Dziewczyny am jeszcze pytanko!!jak robicie te wszystkie zupki dla maluchow to czy do kazdrej z nich mozna dodac miesko zamiast zoltka!!!jak juz pisalam jestem laik z gotowania nawet najprostszych rzeczy wiec pytam i prosze o odpowiedz!

reklama
mnie zainspirowala Ziemzia tym co powiedziala jej lekarka i dzisiaj tez kupimy zwykla buleczke i Miskopty na sprobowanie,

ewela jasne ze mozesz :) ale zotlko tez dawaj co drugi dzien, ma duzo zelaza i witamin

Paula, widzę, że i Ty się zastanawiasz nad alergią swojego Maluszka. Bo ja coraz bardziej nabieram przekonania, że w przypadku mojej Agaty - jeśłi nawet coś było nie tak (a było na pewno) to chyba teraz jest ok. Ona za przyzwoleniem mojej mamy próbowała już najróżniejszych rzeczy do jedzonka, (łącznie z kawą z mlekiem rano) i - odpukać - nic sie nie dzieje. I zapomniałyśmy już dawno i ekologicznych uprawach, i warzywka i owoce i mięsko normalnie ze sklepu jemy. A w złobie jak inne dzieci jadły buły z szynką to tak się darła i pchała, ze nie da się jej nie dać, potrafi złapać za rękę. A ja ją bidę cały czas opycham tym ohydnym n utramigenem. Muszę się wybrać do pani alergolog, ale chyba wcześniej spróbuję może pomieszać nutramigen z innym mlesiem HA, no bo jednak tu najważniejsza jest obserwacja. Oczywiście wiem, ze trzeba uważać cały czas , ale te nasze bobasy już stare są przecież! No a jak nie ma alergii to super!

Haniu no własnie ja też mam watpliwości co do alergii Kacperka, ale chyba najpierw pójde do pediatry i powiem jej o ty, powie mi czy i jak mam wprowadzić normalne mleko zamiast tego ochydnego bebilonu pepti. a potem spróbuje mu powoli wprowadzać dania zawierające białko.

Paula, nam pediatra powiedziała, zeby próbować mieszać na początek normalne z niuramigenem. A moje żłobkowe panie (one są położnymi) też stwierdziły, ze trzeba spróbować normalnego - najlepiej w weekend. Ale pwenie w ten jeszcze się nie zdecyduję, niech te zęby dadzą nam troche spokój, moze za tydzień

muszę się pochwalić! zmotywowana waszymi osiągnięciami kucharskimi, postanowiłam sama ugotowć Kamilce obiadek. tak też zrobiłam - pierwszy obiadek złożony z dwóch dań, czyli zupki jarzynowej oraz gotowanej piersi kurczaka z warzywkami. ale jestem z siebie dumna ;D ;D ;D

a tak z czystej ciekawości - dlaczego cały czas miksujecie warzywa w zupce na papkę? przecież juz od dawna nasze dzieciaczki powinny uczyć się gryzienia. to jest konieczne do kształtowania prawidłowego zgryzu i nauki mówienia.
ja rozgniotłam wszystko widelcem, a kurczaka drobniutko pokroiłam. i było OK.

Gocha brawo!!!!! A jak smakowało Kamilce? Ja miksuję na papkę, bo wtedy to co ugotuję ma większe szanse powodzenia. ;) Chociaż teraz Inga coraz chętniej je zupki z dużymi kawałkami.

a Maja nadal nie ma ząbków - wiec jak bidulka cos pogryzie...
iewidentnie nie smakuja jej dzidziowe rzeczy tylko dorosle dzis dostala mojej zupy brokolowej i troszke placka ziemniaczanego ktory dali jej moi rodzice jak nie widzialam - ale chyba jej nie zaszkodzilo...

reklama
Magda placek napewno Majce nie zaszkodzil, w koncu to tylko ziemniaki z tluszczem ;)

rany pomyslcie, ze nasze dzieci zaraz beda rok mialy...jak to szybko zlecialo, a roczne dzieci beda jadly juz prawie wszystko - lody, kakao, rybki, uczulajace truskawy ;) :laugh:

Do góry