reklama
Zupka brokułowa, jak każda inna:
2 male ziemniaki,
1 mala marchewke
pol korzenia pietruchy
1,5 plastra selera
z 1-1,5 cm pora
i do tego dodałam kilka (no niew iem, 5 moze 6) drobnych odnozek brokuły - zamiast tego, można dodać kalafiora
Wszystko w kostke, zalac woda i gorowałam z poł godzinki
no i posolilam szczypta soli...
Potem zmiksowalam na jednolita mase, dodałam zółtko (pol) i na oko oliwy z oliwek, zagotowałam raz jeszzce i po ostygnieciu podałam
2 male ziemniaki,
1 mala marchewke
pol korzenia pietruchy
1,5 plastra selera
z 1-1,5 cm pora
i do tego dodałam kilka (no niew iem, 5 moze 6) drobnych odnozek brokuły - zamiast tego, można dodać kalafiora
Wszystko w kostke, zalac woda i gorowałam z poł godzinki
no i posolilam szczypta soli...
Potem zmiksowalam na jednolita mase, dodałam zółtko (pol) i na oko oliwy z oliwek, zagotowałam raz jeszzce i po ostygnieciu podałam
Paula25
szczęśliwa :)
wczoraj postanowiłam dać Kacperkowi na obiad krupnik, który Paweł ugotował odlał troche dla Kacperka i ja sama mu doprawiłam, rozciapałam kartofelki i marchewke no i zjadł.....trochę : ale może nie był bardzo głodny, dziś spróbujemy ponownie
rozmawiałam z kolezanką która ma synka pół roku starszego i powiedziała, że Kuba jak był w wieku Kacperka to już śmiało jakdł właśnie m.in. krupnik, parówki i kanapki z pasztetem więc my w jutro kupujemy bułeczkę i pasztecik i robimy debiut
rozmawiałam z kolezanką która ma synka pół roku starszego i powiedziała, że Kuba jak był w wieku Kacperka to już śmiało jakdł właśnie m.in. krupnik, parówki i kanapki z pasztetem więc my w jutro kupujemy bułeczkę i pasztecik i robimy debiut
powiem wam za moj Szymek bardzo lubi dorosle zupy i zawsze jak jem daje mu troche!!najbardziej lubi pomidorowa a z suchego prowiantu buleczke z szyneczka drobiowa i z maselkiem!!normalnie sie trzesie jak widzi ze bedzie juz to jadl!!!!
Paula25
szczęśliwa :)
no właśnie Ewela nasze Maluchy już wcale nie są takie małe i nie ma co przesadzac i tak na nie chuchać i dmuchać Brawo dla Szymusia! niech sie uczą!
reklama