reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Natalia kaszka powinna byc w kazdych delikatesach. Nie zniechecaj sie, ze Ingusi nie smakowalo, wyczuj jej smaczki, dawaj to co lubi z malymi modyfikacjami, i duzo cierpliwosci zycze :) na pewno sie uda.

reklama
Hi hi, dawaj co lubi... czyli słoiczki? ;) Dziś kupiłam jej gruszkę, to jej ulubione słoiczkowe jedzonko, ciekawe jak jej bedzie smkowała taka "prawdziwa".

Agnesa - o rany, ja tam nigdy nie dałam nic ze sklepów ekologicznych ani miesa ze wsi - powiem więcej, mięso to chyba raczej wolę z jakichs zakładów mięsnych, bo bankowo MUSI byc przebadane, a ze wsi ??? od własnego dziadka bym się bała brac jaja i mieso - cholera wie co tam jest - niby ze wsi, ale przecież nikt tego nie bada :) A ptaki z ptasia to wszedzie latają - nawet w naszym cudnym rządzie ;D :D :D :D

chyba za duzo czasu przed kompem siedze ;D ;D ;D

Ana - a czemu kasza lepsza od mąki ??? na moje to to samo, tylko jedno bardziej miałkie :)

Wanda nie ma żadnego problemu z badaniem mięsa, można je oddać do weterynarza do badania. Mój wujek jest właśnie wiejskim weterynarzem i bada mięso co chwilę, chłopi mu przynoszą. Także mięso wiejskie jest badane, może nie każde, ale w większości.

Natalko widzę ze Ingusia tak samo wybredna jak Ida :( tez juz sie cieszylismy ze zupkę raz zjadła (mnie było trochę smutno bo zjadła jak jej tatuś ugotował a mojej nigdy nie chciąła) na drugi dzień zjadła tylko pół porcji a trzeciego juz prawie nic, wczoraj nawet słoiczkowa nie za bardzo wchodziła, tez eksperymentujemy ale jakos bez efektu. Jedynie owoce wchodzą w każdych ilościach, każde, obojętne ze słoiczka czy prawdziwe, no i kleik, kaszka, to bardzo lubi ale obiadu najchętniej chyba wcale by nie jadła :mad: a mnie to martwi bo chudzinka z niej ale to juz chyba tak jak Ana pisała jeśli dziecko zdrowe, ruchliwe to nie ma sie co martwić ze szczuplutkie, ja tez byłam niejadek i nadal jestem ;D

Gochna z Ingusią nie jest tak źle, je bardzo chętnie pod warunkiem, że jedzonko jest ze słoiczka. ::) Chyba jej wsadzę moją zupkę do słoiczka, może da się ją oszukać. ;) Owocki też w każdej ilości... ze słoiczka. :mad: ;)

Natali a zblenduj tak jak radzilam dziewczynom kawalek banana z brzoskwinka slodka :)

Wandzia zwracam honor, z kukurydza to pewnie nie ma roznicy czy to maka czy kaszka, sorki, ja myslalam o zbozu i tak to jakos przenioslam na kukurydze :p

kupilam dzisiaj to swieze mleko w szkle i jutro chce ukrecic pierwszy twarozek na posmakowanie, kupilam tez laske wanilii to wkrusze dla smaku i zmiksuje z banankiem, chyba powinno smakowac - pierwszy maminy danonek ;D

reklama
Do góry