reklama
mamaCyprysia
Fanka BB :)
wczoraj dalam malemu marchew z jabuszkiem,dzis zjadl juz pol sloiczka.smakowalo mu bardziej niz same jablko albo dlatego ze jablka dawalam gerbera a marchewke z jablkiem hipp
Agnesa pisze:aOla, z tego co pamietam to Ty karmisz sama piersia i zalezalo Ci na karmieniu piersia. Z jakiego powodu masz wprowadzac juz inne jedzonko?
Pozdrawiam,
Agnieszka
Agnesa - a Ty jak zwykle nie czytasz Grudnia no hehe Zalecenie lekarza krotko mowiac.
hahaha, Wanda, Ty to oblatana jestes Ja nie daje rady czytac wszystkiego, takie plodne jestescie (szczegolnie na Grudniu), ze czasami zastanawiam sie czy ja jestem za malo zorganizowana, czy moze Wy macie takie grzeczne dzieciaczki
Ale przed chwila przeczytalam posta aOLI i juz wszystko wiem Co do wynikow krwi, to podobno w trzecim miesiacu w naturalny sposob spada dzieciom chyba hemoglobina i ilosc czerwonych krwinek (kiedys czytalam o tym w necie). Wtedy dzieci staja sie tez bledsze. Nie jestem jednak lekarzem, jednak ja zanim odstawilabym od piersi skonsultowalabym to bez watpienia jeszcze z jednym lekarzem. W pokarmie matki chyba nie brakuje zelaza, wszystkiego jest w odpowiedniej ilosci, oprocz wit. D.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ale przed chwila przeczytalam posta aOLI i juz wszystko wiem Co do wynikow krwi, to podobno w trzecim miesiacu w naturalny sposob spada dzieciom chyba hemoglobina i ilosc czerwonych krwinek (kiedys czytalam o tym w necie). Wtedy dzieci staja sie tez bledsze. Nie jestem jednak lekarzem, jednak ja zanim odstawilabym od piersi skonsultowalabym to bez watpienia jeszcze z jednym lekarzem. W pokarmie matki chyba nie brakuje zelaza, wszystkiego jest w odpowiedniej ilosci, oprocz wit. D.
Pozdrawiam,
Agnieszka
klucha
Fanka BB :)
Ja postanowiłam karmić tylko piersią do konca 5 miesiaca czyli zaczne cos podawac Gabie dopiero po długim weekendzie. Po świetach idziemy na szczepienie to się dopytam, co na ten temat pediatra.
Moja Gaba bledziutka jest, ale ja sobie mysłe, ze ma to po tacie, bo do niego podobna. Bo ma to od urodzenia a wtedy wyniki miała bardzo dobre. I pewnie jak zacznie wcinac marchewkę to jej się "koloryt" poprawi.
Moja Gaba bledziutka jest, ale ja sobie mysłe, ze ma to po tacie, bo do niego podobna. Bo ma to od urodzenia a wtedy wyniki miała bardzo dobre. I pewnie jak zacznie wcinac marchewkę to jej się "koloryt" poprawi.
a ja zrobiłam wczoraj tą herbatkę z bobovity z melisą i dałam Oskarowi w tej super butelce treningowej z Aventu i efekt taki że nic ne wypił boję się że on zapomniał jek się pije z butelki ??? mozliwe to ???
kuiłam też zupki i owocki z gerbera ale jeszcze poleżą w lodówce chyba że się mama złakomi
kuiłam też zupki i owocki z gerbera ale jeszcze poleżą w lodówce chyba że się mama złakomi
G
gizell
Gość
a Karolek wciągnął wczoraj zupkę jarzynową gerbera, dostał parę łyżeczek, ale tak otwierał dzioba, że gdyby było więcej to by zjadł ;D wprost się rzucał, dzisiaj dokończy a jutro Hippa zupa jarzynowa krem zobaczymy jak to mu wejdzie.
Bartyś wczoraj wyspał się dobrze w dzień, więc mógł być dłużej aktywny - poszedł spać dopiero po 21 a i tak się obudził o 4 głodny jak smok : potem zasnął, obudził się o 7 tylko na przebranie, nie był głodny i śpi do teraz ??? mówię ci, zero schematu i przewidywalności
Bartyś wczoraj wyspał się dobrze w dzień, więc mógł być dłużej aktywny - poszedł spać dopiero po 21 a i tak się obudził o 4 głodny jak smok : potem zasnął, obudził się o 7 tylko na przebranie, nie był głodny i śpi do teraz ??? mówię ci, zero schematu i przewidywalności
To teraz napisze moze troszke jak to jest u nas...Mikołaj pije soczki marchwiowe, marchwiowo-jabłkowe, jabłkowe. Poza tym je jabłuszko, jabłuszko z bananami (uwielbia je) - normalnie tak wcina, że aż sie trzęsie zeby mu podac kolejną porcje. Dzis bedzie debiut jabłuszka z jagodami. Poza tym jadł marcheweczkę, marchewkę z ziemniaczkami. Na wszystko reaguje bardzo dobrze. ;D
Ola - jeśli chodzi o firme tu u nas tylko i wyłącznie HIPP! Ma najlepsze produkty i nie wiem o co chodziło z cukrem, o którym dziewczyny pisały...Te produkty nie mają grama cukru! A jabłuszka Hippa są słoziutkie, bo są zrobione z takich jabłek, a nie taki kwas jak gerber.
No, a kaszki tez mamy, ale Mikołaj ich nie lubi... 8)
Ola - jeśli chodzi o firme tu u nas tylko i wyłącznie HIPP! Ma najlepsze produkty i nie wiem o co chodziło z cukrem, o którym dziewczyny pisały...Te produkty nie mają grama cukru! A jabłuszka Hippa są słoziutkie, bo są zrobione z takich jabłek, a nie taki kwas jak gerber.
No, a kaszki tez mamy, ale Mikołaj ich nie lubi... 8)
reklama
co lekarz to inna opinia: dla potwierdzenia, dzis rozmawialam z moja pediatra i stwierdzila, ze i im pozniej wprowadzac nowosci tym lepiej, zgodzila sie na kleik kukurydziany, a kazala zaczac od zupek, a nie surowych owocow i warzyw ale dopiero jak na dobre skonczy te 4 miesiace