reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
Beatka ja robie  z kaszka ryszowa te owoce,ale to chyba to samo.Rozrabiam kaszke z woda,ale malo wody i do tego dodaje owoce,tak na oko.tej wodu to tylko tyle zeby sie po prosu ta kaszka rozrobila.

Agnesa 230 gram zupki to dla Hani nawet na 3 dni jedzonko :p  Hania taka jednica jak Gabrysia kluchowa! ;) czasem zje czasem nie.ale ja sie pocieszam tym,ze chociaz na cycku jest to nie ma sie tak strasznie przejmowac i sie tak strasznie nie przejmuje.Ale postro probuje i ostatnio zjadan nawet sloik zupki ale tej malej.Klucha a moze bys sprobowala w dwoch porcjach jej dac jak Magdamaj ??? Ona robi tak ze o trzynastej pol porcji a o 16tej pol porcji nastepne?Ja wczoraj chcialam tak zrobic ale Haia akurat zjadla caly sloik na raz ;) Bo mi si eczasem wydaje ze Hania juz pod koniec to jest zhudzona tym jedzeniem.

Beata a jeśli bys chciała robić kaszkę, to są 2 rodzaje: ryżowa (ją robi się na mleku) i mleczno-ryżowa (rozrabia się na wodzie, bo już zawiera mleko)

Ale beatce chyba chodzi o to ze dziewczyny dodaja do owocow kleik ryzowy ,bez mleka,tylko taki dodatek do owocow.To ja zamiast kleiku daje kaszkei owoce se sloika.Jablko zazwyczaj!

Tak tak właśnie o to mi chodziło. O taki dodatek do owoców, bo chciałabym skomponować to jako jedno danie. Owocami się nie naje, więc zrobię kleik albo kaszkę ryżową na wodzie i do tego dodam owoce ze słoiczka. Tylko właśnie się zastanawiałam czy można robić zwykły kleik ryżowy na wodzie...czy nie musi to być na mleku. Ale już wiem! Dzięki! :-*

nawet nie wiedzialam, ze mozna na wodzie kleik - ja dodaje zawsze mleczko i owocki ze sloiczka, a raczej z opak. bo ja najczesciej kupuje frutopure :)

reklama
Joeey a u nas za dużo mleka w diecie wg doktora, więc muszę jakoś ograniczać. Mam nadzieję, że małemu nie zaszkodzi ten kleik na wodzie...

Do góry