reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
w mojej podręcznej książeczce-ściągawce jest napisane że dziecko w 8msc powinno jeśc:
*mleko modyfikowane 2-3 razy na dobe (180-200g)
*zupa jarzynowa 150-200g (mięska (15-20g)
*kaszka na mleku 180g
*soki i przeciery owocowe
*raz w tyg żółtko

aOla to podaj menu dla 9 miesiąca

Gabrysia juz wszystko zmiele choć zebow nadal nie ma - dziaselkami mieli na miazgę!

A ja do tej pory nie dałam gabrysi jeszcze zoltka - najwyzszy czas wprowadzic do menu...

są dwa

dla cycusiowych:
*pokarm matki
*2-3 bezglutenowe posiłki zbożowo-mleczne
*zupa jarzynowa z dodatkiem 20g mięsa
*zółtko
*przeciery i soki owocowe

dla karmionych sztucznie:
*2-3 razy mleko modyfikowane następne (180-200g)
*zupa jarzynowa 150-200g z mięsem 15-20g
*bezglutenowe posiłki zbożowo-mleczne
*przeciery i soki owocowe

reklama
moja Mała też nie ma jeszcze ząbków, a z dużymi kawałkami świetnie sobie radzi (dziąsełka pracują). chociaż pierwszy raz (ok. miesiąc temu) zrobiła strasznie dziwną i śmieszną minkę, jak wyczuła że ma w buzi jakieś większe kawałki i wypluła. ale już drugi raz poszedł bezproblemowo.

Do góry