reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

aOLA, jaka Ty masz te sciagawke? Cyckowe dzieci powinny jesc 2-3 posilki zbozowo-mleczne? i jeszcze zupa i deserek? To gdzie miejsce na cycek? tylko 1-2x dziennie cycek? Z tego co ja wiem posilki niecyckowe dla dzieci cyckowych powinny byc w tym wieku dwa. Czyli znaczna przewaga jeszcze mleka matki w diecie.

Widze, ze Wasze dzieciaczki juz ladnie jedza stale posilki. Od jutra postanawiam zaczac wprowadzac konsekwentnie zupki slabiej zmiksowane. Bo Kubusiowi dzis wyszedl 6ty zabek i musi zaczac z nich w koncu korzystac :)

Pozdrawiam, Agnieszka

reklama
No wlasnie tez jakos nie moge zrozumiec tej sciągawki aOli... W tym wieku ma być ponoć ogólnie 5 posiłkow dziennie a tu ani jak na to nie wychodzi :mad:

Całe 6 ząbków :o - to już niezła artyleria! My nadal czekamy na pierwszego.

Czasem az jestem przerazona.Hania np dzis miala posilki napstepujace :pol sloiczka bananow gerbera i trzy luzki zupki :-[ bo zasypiala przy jedzeniu i juz jej nie meczylam.

a my jemy mniej wiecej tak:

cyc czesto gesto tak mniej wiecej co 2 h
1 kaszka z owockami tj. do owockow dodaje kaszki ryzowej nestle plus woda to ok 10
2 razy zupka jarzynowa z mieskiem razem moze wyjdzie ok. 150 gr powiedzmy 13 i 16ta

co drugi dzien zoltko wmieszuje do zupki wiec jest zupka jajeczno mieskowa...

ale mam jajeczka ze wsi od prawdziwej kury dziobiacej zboze i biegajacej po terenach gorskich :)

sciągawke mam ze szpitalnej wyprawki Może chodzi im o to że cycusiowe dzidziole w 9msc przeważnie w dzień jużnie są na cycusiu bo mamusie pracują? Nie wiem Podglądam na niej rozwój dziecka a co do jedzenie to się nie zastanawiałam
My dziennie mamy 2 razy cyc 2 razy kaszka obiad i deserek czyli u nas 6posiłków ale porcje o wiele mniejsze niż w tej (pseudo) ściągawce

Gaba zjadła dzisaj pół banana, skrobałam jej łyżeczką i ładnie otwierała buzie. Też najchętniej zjadałaby to co my mamy na talerzu - dzisiaj wscioku dostala na widok nalesników, które mieliśmy na śniadanie. Ale ja jestem ostrożna i wstrzymam sie z podawaniwaniem chleba i mącznych rzeczy jeszcze do 10 mięsiaca. Z zupą dalej mamy problem, Gaba zjada w zalezności od humoru i zupy od 50 ml do 100 ml, a to za mało jak n adziecko 8 miesiećzne. Co prawda wygląda całkiem całkiem ... zupełnie jak pączek w maśle, ale nie oto chodzi przecież. Ale nei poddaje się i codziennie zasiadamy do tej zupy o 13 i ... Wczoraj nawet ją przegłodziłam i nic, zjadła ok 50 ml i odmówiła dalszej współpracy. Specjalnie nie dałam jej popić piersi tylko troche wody łyżeczką i o 16 dałam owoce i też tylko 50 ml zjadła. Za to piersi sie dossała jakby tydzien nei jadła, wiec chyba jej po prostu te zupy i owoce nie smakują.

Dla Kubusia cycek to tez nr 1. Ale jak nie dostanie cycka to jak jest glodny to zjada dosc ladnie zupke. Dzis pierwszy raz zjadl 230gram zupki :) Dalam mu jeszcze jednak papke. Za to od wczoraj srednio mu wchodza deserki owocowe. Mam nadzieje, ze to chwilowe.

reklama
Do góry