reklama
G
GOCHA-N
Gość
aOla tu są różne przepisy - na kisiel również (i owocowy, i mleczny z żółtkiem)
http://www.nutricia.pl/ksiazka_mleko_modyfikowalne.php
ale moja Mała nie znosiła tego kisielku z żółtkiem, ja zresztą też (wychodziły z tego takie gluty)
http://www.nutricia.pl/ksiazka_mleko_modyfikowalne.php
ale moja Mała nie znosiła tego kisielku z żółtkiem, ja zresztą też (wychodziły z tego takie gluty)
U nas wczoraj znów weszło surowe jabłuszko "drapane" łyżeczką. No i kieiel tez był, tylko troche kwaśny, ale nie chciałam za duzo cukru sypać, Agata jadła, co bardzo mnie cieszy.
A jesli chodzi o kieisel, to u nas był z porzeczek - rozgotowanych najpierw w wodzie jak na kompot, potem przetartych przez sitko. A potem dodałam troche maki ziemniaczanej rozmieszanej z wodą (tak jak w normalnym kisielu, nie za geste i nie za rzadkie) i zagotowałam to wszystko, a na koniec troszke cukru. I kisiel git!
Jeśli chodzi i pojenie Dzieci, to my wprawdzie na sztucznym mleku, ale soków nie pijemy wcale, tylko woda, cały czas w butelce jest i Agata jak ma ochote to sobie popija, a pije tej wody niemało.
A jesli chodzi o kieisel, to u nas był z porzeczek - rozgotowanych najpierw w wodzie jak na kompot, potem przetartych przez sitko. A potem dodałam troche maki ziemniaczanej rozmieszanej z wodą (tak jak w normalnym kisielu, nie za geste i nie za rzadkie) i zagotowałam to wszystko, a na koniec troszke cukru. I kisiel git!
Jeśli chodzi i pojenie Dzieci, to my wprawdzie na sztucznym mleku, ale soków nie pijemy wcale, tylko woda, cały czas w butelce jest i Agata jak ma ochote to sobie popija, a pije tej wody niemało.
A
aOLA
Gość
Klucha Piotruś malutko pije soczków więcej wody ale też nie chce za duzo
Gochna-N dzieki
Gochna-N dzieki
G
GOCHA-N
Gość
Donia 3 lub 4 butelki soku to chyba trochę dużo jak na 8-miesięczne dziecko. Czytałam gdzieś, że max to ok. 200 ml dziennie
reklama
A
aOLA
Gość
Gochna Doni chodziło pewnie o 3/4 butelki ;D