reklama
Ketsa mysle ze zupka na kosci maluchowi nie zaszkodzi!Hania jadla rosol na wolowym i indyku i nic jej nie bylo a smakowal jej najlepiej ze wszystkich zupek(papek ),ktore do tej pory jadla.I mialam ten sam problem jak Ty.Hania moze od 2 tyg je dopiero zupki i cokolwiek co je sie lyzeczka,tez ja przegladzalam ,nie dawalam tydz nic proc cyca i chrupek zmienialam miseczki i lyzeczki glupawka totalna!Ale zaczele w koncu jesc ,po 1/4 malego sloiczka i zaczelam praktycznie od zupek miesnych ,bezmiesnych zjadla ze dwie.No i wczoraj zjadla wreszcie caly sloiczek! ;D ;D
dzis kupilam jej potrawke z indyka i tam byly warzywa podziubane tylko.Super jadla,tylko raz jej sie zrobi odruch wymiotny.Musialo ja cos podraznic.A ja wciskalam jej lyzeczke i mysle sobie jak ona pieknie buzie otwiera ,pozniej sie skapnelam :laugh: :laugh:
Aha i ta potrawka o tyle lepsza,ze nie pociapala sie jak ta zupka,bo ona bardzo wasko buzie otwiera i wszystko spada
dzis kupilam jej potrawke z indyka i tam byly warzywa podziubane tylko.Super jadla,tylko raz jej sie zrobi odruch wymiotny.Musialo ja cos podraznic.A ja wciskalam jej lyzeczke i mysle sobie jak ona pieknie buzie otwiera ,pozniej sie skapnelam :laugh: :laugh:
Aha i ta potrawka o tyle lepsza,ze nie pociapala sie jak ta zupka,bo ona bardzo wasko buzie otwiera i wszystko spada
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Ketsa - gabi tez jum ciumciala skorke od chleba, mymlala biszkopta i ma specjalne cisateczka od 4 miesiące (w łoskie). Też nie popieram takiego szybkiego wprowadzania ale czasem musze jej zakleic czyms pape żeby nie marudziła.
Tak czytam wazse posty i az mi glupio - moje dziecko jedzie na samych sloiczkach i cycku - troche to wynik lenistwa... no i gustów Gabryni. Ona moich obiadkow zbytnio nie lubi.... no ale deserki moglabym sama jej przyrządzać!
Tak czytam wazse posty i az mi glupio - moje dziecko jedzie na samych sloiczkach i cycku - troche to wynik lenistwa... no i gustów Gabryni. Ona moich obiadkow zbytnio nie lubi.... no ale deserki moglabym sama jej przyrządzać!
Paula25
szczęśliwa :)
Ketsa ja tez daje Kacperkowi piętki od chleba albo palucha (taka bułkę) i on ją sobie dziamga ale oczywiście go pilnuję a jak sobie troszkę chlebka czy bułeczki uskubie ząbkami (nie skórki!) to ją zjada, ja sama nawet czasami jak jem kanapkę z bułką albo jakąś drożdżówke to daję kawaluniek Kacperkowi do buzi i on ją zjada przestałam już tak uważać na to co daje Kacperkowi i prawie wszystkiego daje mu spróbować, oprócz oczywiście uczulajacych i smażonych w końcu Kacper ma już 8 miesięcy!
zupek też nie chce mi jeść ze słoiczków za bardzo, raz zje pół, raz 3/4 a nieraz nawet 1/3 nie zje ale to i tak po wielkich bojach : : : może naprawde musze dawac mu już nasze zupy bo jak mu ugotowałam taką dla niego i zmiksowałam to nawet jej nie tknął :
zupek też nie chce mi jeść ze słoiczków za bardzo, raz zje pół, raz 3/4 a nieraz nawet 1/3 nie zje ale to i tak po wielkich bojach : : : może naprawde musze dawac mu już nasze zupy bo jak mu ugotowałam taką dla niego i zmiksowałam to nawet jej nie tknął :
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
Ja tez daję już chlebek - własnie wcina bułke :laugh: :laugh: :laugh: a raczej mimla
Tez juz tak batdzo niezwracam uwagi bo juz to nie niemowlaki oczywiście smażonego nie daje i kapusty czy tych owoców własnie uczulajacych ale kawalątek bułki czy wafelek od loda zawsze jej sie trafi
Zreszta gdyby była uczulona na gluten miałaby tez wspomiany już wczesniej śluz i biegunkę a nie ma więc myslę że jest git
Tez juz tak batdzo niezwracam uwagi bo juz to nie niemowlaki oczywiście smażonego nie daje i kapusty czy tych owoców własnie uczulajacych ale kawalątek bułki czy wafelek od loda zawsze jej sie trafi
Zreszta gdyby była uczulona na gluten miałaby tez wspomiany już wczesniej śluz i biegunkę a nie ma więc myslę że jest git
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Paula - moja Gabi zjada na obiad całą zupkę 190 gr. a czasem nawet poprawia jeszcze cyckiem! Mama mowi ze moze ja zbytnio opycham ale ona tyle potrzebuje, jak wczesniej odchodze to jest ryk :
A na sniadanko zjadala caly sloik owocow a dzis dodalam pol filiżanki kleiku ryżowego- mialo byc kukurydzianego - i zjadla prawie wszystko. Czy uwazacie że powinnam jej mniej dawać?
Ale sliczne kiełki!
A na sniadanko zjadala caly sloik owocow a dzis dodalam pol filiżanki kleiku ryżowego- mialo byc kukurydzianego - i zjadla prawie wszystko. Czy uwazacie że powinnam jej mniej dawać?
Ale sliczne kiełki!
reklama