reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Kurcze...u nas jest chyba za duzo mleka...

Ale nie potrafię nic zmienic...

Jest tak:

7.30 kaszka+owoce - ok 150 ml
8.30 - 10.00 - spacer
10.15 - mleko z kleikiem - 180 ml
10.25 - sen
11.30 - 13.00 - zabawa
13.15 - obiadek - ok 130 g
13.30-16.00 - zabawa
16.10 mleko z kleikiem - 180 ml
16.20 - drzemka
16.50-18.30 spacer
18.45 kąpiel
19.15 sen

Bardzo bym chciała cos zmienic, bo przerwy między posiłkami są małe i nigdzie wyjsc nie mozna...

Pomocy! :-[

reklama
Ola:

1. ok 120 ml i starcza gdzies pewnie na 5 - 7 dni...
2. daje herbatkę malinową, trzy tygi nie stoi. Miki szybciej wypije...
3. Miki zjada taką zupke 130 g na raz...Nie wiecej...

Dzis znow ugotowalam zupkę opierając sie na przepisie Bartysia tylko na kurczaczku i bez wegety i wyszła lepsza! ;D . Wprawdzie nie zajadała się nią Gabrynia ale nie plula i zjadla prawie całą miseczkę ( po słoiczku jest krzyk jak się kończy).

ja daje Adzie tutaj glownie sloiczki, heinz bardzo jej smakuje i od 7 m-ca te zupki i dania sa juz z czasteczkami nie takie gladkie papki i moje bezzebne jeszcze dziecko ladnie je wsuwa - trzeba juz powoli uczyc szkraby polykac takie kawalatki 8)
aha, i tutaj w daniach jest makaron, ciekawa jestem czy bezglutenowy ??? a na kazdym soczku napisane jest zeby nie podawac przez butelke ! ::)

Ola, Lenka je najczesciej 190 + 80 na obiadek, lub 130 +80 + 40 (pol mieska ale zaczne jej cale dawac chyba temu mojemu chudzielcowi.... )

reklama
Do góry