reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Natalia jaki harmonogram - podziwiam!!! my też mamy różnie ale wieczorem zawsze kąpiel po 19 i spanko :)

Asiu a co Wam pomogło na ulewanie bo nie chce mi sie cofać? :p

reklama
Paula mocne zagęszczenie o wiele bardziej niż dotychczas tzn zaczełam dawać mniej wody na taka sama ilosc kaszki

Natalia niezly harmonogram ;D u nas tez haos jak nei wiem co nawet kapiel nie jest stalym punktem dnia bo mamy roznie raz o 19 raz o 20 ::) zalezy jak jest ze spaniem i spacerkami w dzien bo teraz czesto wychodze na spacer po 19 ;D

hehe ;D to bylam ja ;D ;D ;D pisalam z kompa meza a on byl zalogowany na bb pod takim nickiem ::) nie zauwazylam tego bo logowanie mial automatyczne cwaniak mnie podczytuje ja mu dam jak wroci >:D >:D i sama bede miala ze sie do jego kompa dobieram ::) ::) ::)

Natalko jaki harmonogram !! ;D Podziwiam taka konsekwencje. Nie mow, ze dzien w dzien zgadzaja Ci sie godziny i tak naprawde wszystko wyglada :)
Podziwiam tez godzine siedzenia w lezaczku :) Oliwcia narobilaby rabanu na pol ulicy :)

Ja wlasnie mam dylemat, bowiem generalnie zrodla podaja, ze 8 miesieczne dziecko powinno juz wpylac tylko 3 razy mleko a u nas jest ciagle 4, fakt ze czasem jest np. tylko 100, wiec moze ilosciowo to wyjdzie na jedno ::) Ale mysle ze czas jedno mleko zastapic kaszka rano. Mysle zrobic tak:
5 - mleko
ok. 8-9 kaszka
ok. 11-12 mleko
ok. 14 obiad
ok. 17 deser
19 mleko z kleikiem ryzowym (po ktorym mamy kupki, ze hej ;) zatwardzenia to przeszlosc).
Chyba byloby dobrze co?? a Wasze dzieciaczki jak pija mleko, juz tylko 3 razy dziennie jak nalezy??

a na obiad Oliwcia wciaz zjada tylko pol malego sloika, ja mam wizje ze ona mi jakiejs anemii dostanie :( :( :-[

U WeroNiki to wygląda tak:
6.00 pobudka i dostaje piciu ok. 60 ml
8.00 pije z butelki mleko z kaszką (150ml wody+5 miarek mleka+3 miarki kaszki)
9.00 deserek (120-150 ml)
10 - 12.00 spacerek na którym sobie urządza drzemke
między tymi godzinami śpi około 30 - 50 minut
12.00 Kleik kukurydziany na gesto - podawany łyżeczką (120ml wody+4
miarki mleka+ok 6 miarek kleiku)
15.00 obiadek 150 ml.
15.30 - 17.00 drzemka - około 1 godziny
17.00 do 19.30 spacerek
przekasi kilka chrupek kukurydzianych
20.00 kapiel
20.30 - 21.00 jedzonko - pije mleko (150 ml. wody_5 miarek mleka+3 miarki kaszki)
i spanko
:-)

reklama
oto nasz dzień ;D

7 pobutka na kupke ;) (oczywiście Piotruś)
7:30 cyc
9:30 zaczynam wprowadzać druga kaszke
11:00 cyc
13:00 zupka
15:00 cyc
16:30 deserek
17:00 cyc
19:00 kaszka Sinlac + cyc do pociumkania ;)

potem Piotruś spi z 4h i już co 2h cyc ::)

w między czasie soczek ok 60ml
oczywiście czasem wszystko się przesunie o godzine ::)

Do góry