reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Kacperek też nie śpi ze smokiem tylko zje i zasypia, no i jeszcze ząbków nie ma ::)
aOla a skąd wiesz o tej próchnicy, przeczytałaś gdzieś? to co mamy myć ząbki już takim małym dzieciom ???

reklama
Szczoteczki do zębów - Weronika już "myje" ząbki (2 sztuki :-) )
Kupiłam szczoteczki takie 3 w zestawie z firmy Canpol - na dzień dzisiejszy jestem z nich zadowolona. Weronika sobie wkłada do buzi (najczęściej ta do masażu dziąsełek) - oczywiście pod moja obecnością. Samego dziecka NIE wolno zostawiać z takimi "zabawkami".
Myjemy ząbki na sucho tzn szczoteczkę zwilżam wodą (przegotowaną).
A pastę do zębów to nie wiem kiedy należy wprowadzić.

Pozdrawiam

Paula pracuje w gabinecie stomatologicznym jako asystentka przy stomatologu i ortodoncie ;D
Ząbki powinno się przemywac chociaz raz dziennie wystarczy gazikiem z przegotowana wodą Pasty do zębów sa przewaznie od roku chociaz jest jakas dostepna w aptece dla niemowlaków

Uwaga u nas sukces!!!!Hania zjadla pol sloiczka zupki~!! raczej nie ma mowy o kaszce ale juz tak dlugo jej nie dawalam ze moze sie przeprosi z kaszka:)tez nie zasypia z butelka w buzi bo wogole nie je z butelki :(

Ewa bardzo polubiła ziemniaka z dynią firmy hipp żadne inne zupki jej nie smakują i od wczoraj dodaje jej do mojej roboty zupki tego dania z dynią wsówa aż się jej uszy trzęsłą zawsze zostawiała 3/4 słoika a tej miksturki zjadła półtora słoiczka jestem w szczęśliwym szoku ;) :laugh:

A Ingusia przeprosiła się z kaszką i dziś dostała 60 ml Bobovitki z owocami leśnymi! :laugh: Jestem dumna z mojej królewny. Od jutra na śniadanko kaszka zamiast mleczka. :D

moja Ada nie je kaszek na gesto chyba, ze jest to przysmak na dobranoc itp ze sloiczka :)
a tak zageszczam mleczko jedna lyzeczka kaszki z bobovity ;)

Troszke poczytalam sobie i widze ze Wasze dzieciaczki tez marudza z jedzeniem a to zupki, a to kaszki :p Oliwcia kaszki na gesto nie trawi. Obiadkami na ogol pluje - jedynie deserki wpyla z wielka checia a jak sobie przy tym mruczy :) W zwiazku z tym mam dylemata, bo wszedzie podaja ze 8 miesieczne dziecko powinno pic mleko 3 razy na dobe, Oliwcia wciaz je 4 razy, ja chetnie dalabym jej i 5 miedzy obiadem a deserem bo mam obawy ze jest glodna po poludniu, bo tego obiadu raz zje raz nie...Mysle zaczac jej dawac kaszke wlasnie na 2 sniadanie, ciezko bedzie bo ona pluje ta kaszka dalej niz widzi...

Oliwcia tez czesto usypia zaraz po jedzeniu lub nawet w trakcie wieczornego, dla mnie to wybawienie, bo jesli tak nie usnie to potem meczy sie z godzine, ostatnio tam marudzi ze potem w koncu i tak musze dorobic ciut mleka i jej podac, zmuli sie i zasypia :( wiem ze to niedobrze ale okropnie sie u niej pokaszanilo z zasypianiem. Tyle mcy nie bylo problemow, zostawialam ja sama i sobie zasypiala, no coz. Mysle ze marudzenie wzmaga fakt ze wreszcie ida jej zeby :) zaobserwowalam dwa :)

reklama
aOla pomoc stomatologiczna - nie wiedziałam :p no to eksperta trzeba sie słuchać ;D

Zdanka to super że Ewuni tak smakuje Twoja zupka :)

Magi u nas jest podobnie zarówno z zasypianiem przy butli jak i z marudzeniem przy jedzeniu zupek czy obiadków, nie wszystko Kacperkowi smakuje a raczej większość nie ::)

My jedliśmy juz kaszke jablową, malinową, owoce leśne a teraz mamy bananową :)
wczoraj Kacperek zjadł tylko pół sloiczka warzywek z królikiem ale za to wtrynił cały słoiczek deserku - jabłuszka z owocami lesnymi ::) chyba tez musze sie przestawić na gotowanie samemu zupek i zobaczymy, ale to już po chrzcinach :)

Do góry