reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Dziewczynki czy myślicie, że jeden z mlecznych posiłków to powinna być taka kaszka gęsta, która podaje się łyżeczką ??? Ja do tej pory nie dawałam takiej Kamilowi i zastanawiam się, czy nie
wprowadzic takiej kaszki na śniadanie bo jako ostatni posiłek to nie bardzo bo traktujemy butle jako usypiacza trochę :) Jak myslicie ?

reklama
Bartyś ja tylko daje kaszke łyżeczka bo ten mój drań nie toleruje butelek ::) Ja daje na noc kaszke Sinlac którą daje się tylko łyzeczką a od poniedziałku będę dawac druga kaszke na sniadanko No i oczywiście cyca Uważaj na zasypianie z butelka bo łatwo o próchnice butelkową

Ola a o co chodzi z tym zasypianiem z butelką ? Pisząc, że traktujemy butelkę jako usypiacza, miałam na myśli, że Kamila usypia to wieczorne karmienie z butelki, tzn. jak ją opróżni to zaraz mu się usypia :) Dlatego nie chciałabym rezygnować wieczorem z butelki ..

Bartyś u nas jest tak samo, Kacperek dostaje butle z kaszka na noc i przy niej zasypia i też nie podajemy więcej kaszki łyżeczką, a powinnismy???

Joeey no ja myślałam że Wy tam dłużej będziecie ::) i dlatego sie zaoferowałam :)

próchnica butelkowa bierze się z zasypiania ze smokiem w buzi bez mycia ząbków (tak najogólniej) Spróbujcie odzwyczaić dzieciaczki od takiego jedzonka bo potem będą dziurki w zebach :p Takich dziurawych mleczaków wiele sie naoglądałam
Ja Piotrusiowi daje kaszke na kolacje przed kapaniem (najpierw chciałam po ale on jest betka po kapieli no i po kaszce robi kupke ;) )

Ola ale Kamil nie śpi ze smoczkiem w buzi ... On normalnie ssie jak zawsze, tyle, że po tej wieczornej butelce jest juz tak zmęczony ssaniem, że zaraz potem mu się usypia... To chyba nie ma związku z tą próchnicą o której piszesz ???

Witam!!

Niśka je jeden posiłek na gęsto. Jest to zazwyczaj drugie śniadanko.
Kaszka na gęsto a dokładniej to mleko z kleikiem kukurydzianym podaje jej łyżeczką (kaszki na gęsto jej nie wchodzą).
Kaszki (owocowe) lub kaszkę kuk. ryżową z probiotykami (bifidus) pije przez butelke.

reklama
Batys wazne jest zeby potem umyc czy opłukac ząbki Ale dobrze ze nie spi z butelką A Kamilek to juz ma ząbki? Pewnie tak bo niewelu szczerboli zostało (w tym moj ::) ;D)

Do góry