reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
no wlasnie mi sie nasunelo pytanko po poscie agnes.kol czy do tych ryzowych kaszek robionych na mleku modyfikowanym mozna dawac surowe owoce np.jablko

zawsze mnie mierzilo zeby dac ale do mleka owoc mi nie pasilo bo do wody bym sie nie zastanawiala ale jak jest z mlekiem ???

Gochna ja jakoś nie dodaję ani masełka ani oliwy do zupki, bo gotuję juz na wywarze z mięska królika, więc nie wiem, czy jeszcze potrzeba .. Ale dziewczyny dodają trochę masła albo oliwy własnie i chyba jest OK.

BANAN DOZWOLONY !!!
Ada tez uwielbia banany pod warunkiem, ze sa skladniekiem musu z Bobovity lub Nestle, a jak jej zrobilam takiego normalnego to nie chciala ale w sumie to dawno bylo wiec moze jeszcze raz jej zaproponuje  ;D

za to dzis bylam u kolezanki i tam poczestowano Nas zupa koperkowa, wiec Ada tez posmakowala bo na indyczku i pycha - nie widzialam zeby tak jej cos smakowalo, jak jej nie dalam to sie rozplakala  ::) dalam mleko - nie chciala wiec wtryniala ta zupe - cale szczescie jej mama dostala dolewke bo jej tez bardzo smakowala, aha w tej zupie co dziwne byly kawalatki marchewki, koperku, mieska i mimo to Ada jadla wiec teoria o calkowitym miale upada  :p

Gaba a pewnie, ze do mleka mozesz dodac jabluszko, nawet chyba Pamcia pisala, ze daje taka miksturke Lence codziennie i mala wtrynia ze hej  ;)

Joeey no coś chyba jest w tym koperku, bo Kamila jedzenie zupek zaczęło się właśnie od takiej "dorosłej" zupy koperkowej :) Wtryniał, że aż mu się uszy trzęsły :)

dziewczyny trzeba dawac masło bo wtedy nie wszystkie witaminy sie wchłaniają
tak sie wymadrze ale to wiem na pewno

a my dzis po debiucie buraczkowym i jestem w szoku bo mały wcinał az miło Polubił mamine zupki ;D ;D ;D

ale tam napisałam ::)
chodziło mi o to ze dzięki masełku czyli tłuszczowi wszystkie witaminki z zupki się wchłaniają

reklama
gochnaR, babeczka z poradni w Instytucie Matki i Dziecka mnie przestrzegala, zebym nie kupowala jedzonek w sloiczkach, w ktorych jest maslo albo mleko modyfikowane. I mowila, ze jak bede sama gotowala to zeby tez nie dodawac masla. A zamiast masla dac np. oliwe z oliwek. Juz kiedys o tym pisalam.

A u nas tez tylko i wylacznie piers, wiec po co narazac dziecko na jakiekolwiek alergie podajac mu cos od krowy. Moze przy karmieniu sztucznym postepuje sie inaczej, ale z tego co wnioskuje po Twoim ostatnim poscie Ty tez karmisz piersia.

A co do podejscia Twojego meza :) Moj maz dzis tez zwatpil po jedzeniu Kubusia ze to ma jakis sens i kazal mi przerwac ten cyrk i podac mu cycka. Ale tez wiem dokladnie ze musze Kube rozsmakowac w jedzonkach niecyckowych i nie moge tak szybko sie poddawac, bo inaczej bedzie mial rok i tez nic innego nie bedzie mu smakowalo. Dzis dostal krolika, b. slabo mu wchodzil, dodalam mu pozniej troche mleka swojego i wtedy poprawilo sie troche :)

Pozdrawiam, Agnieszka

Do góry