reklama
Ana ale przecież kaszki są produktem zbożowym bo są ryżowe... do tego powtarzam że węglowodany w tym wieku są bardzo potrzebne i to nie w małych ilościach i o ile dorosłemu nie są już potrzebne to właśnie dziecko ma na nie olbrzymie zapotrzebowanie. i dodawanie kilku łyżeczek małych do mleka nie może być wielkim obciążeniem dla dziecka które teraz coraz więcej się rusza i w wiekszości spala to wszystko przez ruch... ja sie wrecz obawiam czy nie daje tego za mało bo tak jak pisze troche do porannego i wieczornego mleka a ponaddto Maks nie chce pić soków (a ja nie hce mu ich dawać i poza tym lubi samą wodę) deserków też nie jada czasem tylko jabłko no i zupka czy danie na obiad...
A co do bananów to w czym są lepsze jabłka faszerowane chemią u nas na miejscu (w polsce czy gdzies niedaleko w europie) od bananów faszerowanych w afryce.....?
Zresztą banany w rozsądnych ilościach bez przesady i od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzą (o ile tylko ktoś nie jest na nie uczulony)
A co do bananów to w czym są lepsze jabłka faszerowane chemią u nas na miejscu (w polsce czy gdzies niedaleko w europie) od bananów faszerowanych w afryce.....?
Zresztą banany w rozsądnych ilościach bez przesady i od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzą (o ile tylko ktoś nie jest na nie uczulony)
mamaCyprysia
Fanka BB :)
ja daje banana Cyprysiowi do raczki i sobie memla i strasznie mu smakuje!!
A
aOLA
Gość
ja tez jestem za dawaniem bananów ;D
reklama
no to moze tez dam banana? :laugh:
ale co do kaszek to zdania nie zmienie - wystarczy sobie znalezc w sieci na czym polega homogenizacja i co zostaje z produktu wlasciwego. Co nie znaczy, ze dzieci nie moga jesc kaszek - moga byle nie w nadmiarze tylko jako dodatek.
ale co do kaszek to zdania nie zmienie - wystarczy sobie znalezc w sieci na czym polega homogenizacja i co zostaje z produktu wlasciwego. Co nie znaczy, ze dzieci nie moga jesc kaszek - moga byle nie w nadmiarze tylko jako dodatek.