reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

PAti..a widzisz..kupa sama przyszla..:D..co za radosc..:D :D..wiesz co moja siorka robi tak i moja mama tez tak robila jak my juz ilka dni nie obilysmy ..jak nie bylo czopeczkow glicerynowych pod reka tuo ukulala takiego czopeczka z kawalka mydla i bach w dupcie..no i kupa na bank murowana bo kilku minutach..:D:D

reklama
Piotruś wcina chrupki kukurydziane aż mu się uszy trzęsą ;D

ostanio daje mu wszystkiego do spróbowania Troszkę zupek, wędlinek, owoców itp i wszystki mu smakuje I daje mu większe kawałki bo on wszysko mieli dziąsełkami ;) (oczywiście wszystko pod kontrolą)
chcę go uczyc róznych smaków żeby nie był niejadkiem jak mamusia ;)

no i ja moge wcinać truskawki małemu nic nie jest ;D

No wlasnie cos slyszalam tez o mydle. O czopkach nikt mi tu nie wspominal, wiec nie wiem czy istnieja...? Nam pomoglo odstawienie miesa i kaszek, mnoooostwo sliwek suszonych i masaze brzusia.

no a ja ostatnio wyczytalam ze nadmiar bialka tez powoduje zaparcie i ja u Aluka odstawilam wszystko co zawiera bialko oprocz mojego cycka..:D:D

a czopki sa w Aptece glicerynowe..:D

Hania tez jest jednym wielkim plujem tylko banana lubi

Ale zaraz zamierzamy sie do kolejnej kaszki oby z powodzeniem!

Wczoraj jak bylam w szkole 3 gogi mnie nie bylo a Hania je co dwie godziny.No i Aneta ktora pilnowala mojej corki probowala jej dac zupke,ale Hania plula choc wczesniej jej smakowala i dobrze ze przyjechalam bo mogloby skonczyc sie zle!

czyli ja rozumiem, ze zolteczko moze byc zarowno na miekko jak i na twardo ;)
moja Adulka je nawet ladnie, jedyny problem mam z mlekiem, pochlania je bez oprow jedynie w nocy, za dnia bardzo duzo pije !!! i takze sie cala trzesie jak Paulinka jak patrzy przy stole jak my jemy - otwiera wtedy dziuba i wodzi glowa za widelcem - dobrze, ze sie przy tym jeszcze nie irytuje ale juz jest bliska ::)

Pati gratuluje kupki u na stez nie ciekawie kua ale jest co 5 dni wystekiwana z purpura na twarzy ::) i duzym parciem a staram sie dawac oskarowi codziennie po 1/4 jabluszka startego na tarce i nic to nie daje a sliwek osobno w sloiczku nie widzialam ::)

reklama
Gabi u nas sliweczki pomógł dosłownie jeden słiczek i do tej pory już kilka dni jest super codziennie i mięka kupa.

A sliweczki są w tych malusich słoiczkach - suszone śliwki

Do góry