reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Ja dałam Mai herbatnika już oczywiście zjadła ociupinkę ale trzesła się jak nie wiem co :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Moja dziecinka tez uwielbia wszystkie nowe smaki ( poza owocami) - biszkopty bardzo jej smakują, ogorek takze.

A dzis Gabunia pierwszy raz pila z kubka niekapka i UDAŁO SIĘ - od razu załapała jak to sie robi a mamy taki z twardąym ustnikiem. ;D Ponoć najlepiej z takiego kubka podawać picie dzieciom podczas lotu żeby sie cisnienie wyrownywalo.

Dziewczyny jak Wy dajecie dzieciaczkom biszkopty lub herbatniki??? nie boicie sie, że ułamie za duży kawałek i sie zaksztusi czy może wcześniej je moczycie i takie rozmięknięte dajecie? jestem ciekawa, bo sama jeszcze Kacperkowi nie dawałam ::)

Ale numer! Nasze dzieci sa juz na tyle duze zeby chrupki jesc...Dobrze ze jest to forum to mi oczy otwiera bo mi sie caly czas wydaje ze mam noworodka..... ;) ;D A jak dzieci jedza chrupki to same w raczce trzymaja czy Wy im podajecie?

Pamcia mi sie wydaje,ze samo zieciatko trzyma w racce bo przeciez i tak sobie wlozy do buzi i tak! ;)
Ja dzis od nowa wprowadzam jedzenie Hani zaraz jak sie obudzi to dam jej kaszke ;)

Paula tez się bałam ale własnie tak jak pisze Beata namoczyła slinka i nawet jak ułamała kawałeczek to mamlała tak ząbkami- oczywiście jestem przy niej i obserwuje ale kiedyś musi nauczyć się gryść a w ten sposób się uczy właśnie.
Trzyma sama w raczce a jak jej zabiore to wrzeszczy w niebogłosy ;) :laugh: :laugh: :laugh:
Dałam jej wczoraj ociupinke makarony do rosołku bo w ogóle nie chciała jeść zupek w wczoraj zjadła :laugh: :laugh: :laugh:
Własnie zapomniałam o chrupkach kukurydzianych :-[ :-[ :-[ :-[

No to chyba i ja musze spróbować dac Kacperkowi ciacho :laugh: a jakie Wy te biszkopty kupujecie??? jakies specjalne dla dzieci czy takie zwykłe?

reklama
Jaka radocha jest jak ma cos w buzi i nagle to cos zostaje i na dodatek smakuje nieźle :laugh: :laugh: :laugh:

ja to daję jej polizać już wszystko nawet truskawkę ale polizac tylko nie zjeść

Do góry