reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Wanda a moj jak wypije w ciagu dnia 50ml herbatki to jest dobrze, on nienawidzi herbat, sokow, tyle juz naprobowalam i nic nie lubi, co to moze byc? odwodniony nie jest,a le wolalabym zeby wiecej pil

reklama
Ana mimo to próbuj z tymi soczkami, albo poczekaj jakis czas i znowu mu zaproponuj. Kamil tez nie chciał się chycic soczku za chiny i dałam mu spokój na jakis czas. A od kilku dni pije nawet po 120 ml naraz. Także trzeba próbować :)

Weronika nienawidzi soczków ::) nawet jak podaje jej łyżeczką :p może rozcięcze z wodą i bardziej jej przejdzie przez gardło ;D
Za to uwielbia herbatkę rumiankową i żadnej innej raczej niewypije, kupiła jej taka owocowa na pragnienie to wypije w ostateczności jak bardzo pic jej sie chce ::) Może kupię jej kubeczek- niekapek i lepiej jej to pójdzie, bo powiem wam że mleko z buteli wypije, ale herbate woli z łyżeczki :) Któreś z waszych dzieci pije może z tych kubeczków?? I jak dzieciaczkom idzie? Jakie ewetualnie kubeczki byście poleciły??

Obiadków mojej dziecie wogole nietrawi :( pluje na odległość :( kombinuje jak koń pod górę żeby jej samkowało, ani robione samemu ani słoiczki :( nienawidzi wręcz ::)

Agnes ja mam Aventu z miekkim ustnikiem (te twarde sa do d...), ale Stas nie wie co z tym zrobic i sluzy mu za gryzaczek ;D ja probowalam z tego pic i musialam uzywac naprawde silnie zassac, zeby cos polecialo.

Ana - u mnie bylo dokladnie tak jak u Bartys - Paulinka niecierpiala soczkow, herbatek i nic w ogole oprocz mleka z butli nie chciala... A teraz herbatki pije duuuuzo w te upaly, soczki tez by mogla, ale z tym to nie przesadzam... Wg mnie tez probuj probuj, moze w koncu zaskoczy :)

Kacperek też bardzo dużo pije herbatki nawet 3 razy dziennie po 120 ml jak jest gorąco kupuje mu z bobo vity jabłowo miętową lub rumiankową :) i soczki tez lubi :) jakoś nie miałam problemu z wprowadzeniem mu picia :)

a u nas jest problem z piciem żaden soczek a naprawde wszystkie jakie już może pić podawałam ani woda Ewie nie podchodzi probuje probuje i nie chce tylko bawi się smokiem a smoki też różne sprawdzałam i nic

reklama
Zdanka ja mam to samo Lekarka mi powiedziała że jesli jest na cycusiu to nic na siłe poprostu częściej przystawiać a na soczki ma jeszcze czas. Chociaz od przed wczoreaj w te upały dałam mu (jabłkowo-winogronowy gerbera) i nawet troszke wypił Kupiłam wczoraj butelkę z Nuka może ją bardziej zaakceptuje Próbuj teraz jak są upały

Piotruś najchętniej pije z kubka ;) ale w rodzinie mojego Rafała prawie każde dziecko piło od razu jak dorosły

Wogóle Piotruś rwie się do próbowania wszystkiego i ja mu pozwalam (oczywiście pod kontrolą) żeby potem nie był niejadkiem (jak mamusia ::))
zastanawiam się czy nie kupić mu chrupek kukurydzianych bo za herbatnikami to się trzęsie a ich nie powinien za dużo jeść

Do góry